Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Pentagonul contrazice declaraţiile talibanilor: Aeroportul din Kabul continuă să fie sub control american
Pentagonul a anunţat vineri că talibanii, care au declarat că au preluat controlul asupra mai multor părţi ale aeroportului din Kabul, nu gestionează nicio operaţiune în curs de desfăşurare, transmite AFP.
de  DefenseRomania Team

"Nu se ocupă de de nicio poartă şi de niciuna din operaţiunile de pe aeroport. Acestea sunt încă sub controlul armatei SUA", a declarat purtătorul de cuvânt al Pentagonului, John Kirby.

Anterior, talibanii au anunţat că au preluat controlul asupra mai multor părţi ale aeroportului unde are loc evacuarea celor care doresc să părăsească Afganistanul, cu patru zile înaintea retragerii finale a trupelor americane.

"Astăzi, trei locuri importante din partea militară a aeroportului din Kabul au fost evacuate de americani şi se află sub controlul Emiratului Islamic", a scris pe Twitter unul din purtătorii de cuvânt, Bilal Karimi.

Câteva mii de oameni continuau să se refugieze în incinta aeroportului în aşteptarea îmbarcării într-un avion care să îi scoată din Afganistan, potrivit generalului american Hank Taylor.

Joi, un atac revendicat de gruparea jihadistă Stat Islamic s-a soldat cu cel puţin 85 de morţi, dintre care 13 soldaţi americani.

Podul aerian a permis până acum evacuarea a peste 100.000 de cetăţeni străini şi afgani. 

Ştiri Recomandate