Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Pentagonul sprijină iniţiative ale foştilor combatanţi care încearcă să ajute militarii afgani vulnerabili
Pentagonul sprijină iniţiative private ale foştilor combatanţi care încearcă să-i ajute pe afganii aflaţi în situaţia de a-şi părăsi ţara, unde talibanii au preluat puterea în urmă cu o lună, a anunţat luni purtătorul de cuvânt John Kirby, informează agenţia France Presse.
de  DefenseRomania Team

Ministrul apărării american Lloyd Austin ''împărtăşeşte îngrijorarea pe care multe dintre aceste grupuri ale foştilor combatanţi şi aceşti veterani o au cu privire la aliaţii noştri afgani care încă se află acolo şi care vor să părăsească ţara.

Credem că avem o obligaţie sacră faţă de cei care ne-au ajutat timp de 20 de ani'', a indicat Kirby într-o conferinţă de presă.

Numeroşi foşti militari americani care au luptat în Afganistan au ţinut legătura în continuare cu colegii lor din armata afgană sau cu interpreţii afgani.

Foşti militari din forţele speciale americane s-au deplasat la Kabul pentru o misiune neoficială, pe care au numit-o 'Pineapple Express', pentru a-i extrage din Afganistan pe foştii soldaţi de elită afgani şi pe interpreţi.

John Kirby a rămas vag în legătură cu maniera în care Pentagonul ar intenţiona să continue să sprijine aceste grupuri. ''Nu există rol militar activ în aceste eforturi'', a precizat el. 

Ştiri Recomandate