Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Pentru prima dată, în Rusia, a fost parașutat un batalion de desant aerian, cu toată tehnica din dotare
Ministerul rus al Apărării a informat că, pe 13.09.2021, Trupele de Desant Aerian, în cooperare cu Aviația Militară de Transport, au desantat, pentru prima dată, un batalion pe noile mașini de luptă ale desantului BMD-4M, în cadrul etapei practice de bază a exercițiului strategic Vest-2021, desfășurate în poligonul Mulino din Regiunea Nizhny Novgorod.
de  Ionel Copcea
Imagini de la o misiunea de parașutare a unui batalion de desant aerian rus. Sursă foto: Ministerul Apărării din Federația Rusă

“Desantarea militarilor și tehnicii s-a realizat din 21 de avioane de tip Il-76MD ale Aviației Militare de Transport din cadrul Forțelor Aerocosmice, simultan pe două platforme de aterizare, la intervale laterale minime între aeronave, cu o separare de altitudine de la 800 la 1.100 de metri. Activitățile s-au desfășurat sub acoperirea avioanelor de vânătoare multirol de tip Su-35S”, se arată într-un comunicat de presă al ministerului, preluat de agenția Interfax.

2. Imagini de... (rusia-desant-aerian-tancuri_90487700.jpg)

Imagini de la misiunea de parașutare a unui batalion de desant aerian rus. Sursă foto: Ministerul Apărării din Federația Rusă

În total, în compunerea desantului operativ-tactic s-au aflat peste 300 de militari din cadrul Trupelor de Desant Aerian ale Federației Ruse, 20 de militari din India și peste 30 de mașini noi de luptă ale desantului de tip BMD-4M.

Cei 20 de parașutiști din India au folosit sistemele proprii de parașute, dar au fost incluși în formația de luptă a batalionului rus.

 

Rușii au parașutat în premieră un batalion de desant aerian din avioanele militare de transport de tip Il-76MD

 

3. Imagini de... (rusia-desant-aerian_19819800.jpg)

Imagini de la misiunea de parașutare a unui batalion de desant aerian rus. Sursă foto: Ministerul Apărării din Federația Rusă

 

Comentariul autorului: Parașutiștii ruși și tehnica de luptă din dotarea acestora fac parte din Regimentul 137 Desant-Parașutiști - Ryazan din cadrul Diviziei 106 Desant Aerian - Tula. Aceștia au fost ambarcați în avioanele militare de transport de tip Il-76MD pe aerodromul Dyaghilevo din Ryazan, după care au fost transferați pe aerodromul din Ulyanovk, de unde au decolat pentru îndeplinirea misiunilor.

Mașinile de luptă ale desantului BMD-4M au fost parașutate cu ajutorul sistemelor PBS-950U, care folosesc parașute multicupolă MKS-350-12M2. Acestea permit aterizarea în siguranță a echipamentelor grele și transferul rapid în poziție de luptă după desantare.

În urma aterizării, parașutiștii au capturat și dezactivat facilitățile unui aerodrom al adversarului convențional și au desfășurat activități de blocare și distrugere a formațiunilor înarmate ilegale.

 

Ştiri Recomandate