Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Piloții ruși de Su-34 folosesc stații GPS americane în operațiunile militare din Siria
Situație ciudată semnalată de un fost pilot militar sovietic. Acesta a publicat o serie de fotografii în care se pot observa stații GPS americane montate pe aeronave de tip Su-34.
de  Tudor Curtifan
Su-34, sursă foto: Ministerul Apărării de la Moscova - Facebook

Imaginile au fost publicate de Viktor Alksnis, un fost pilot militar sovietic și actual politician în cadrul unui partid naționalist din Federația Rusă. Postarea sa a fost preluată de portalul Defence Blog.

În imagini se pot observa stații comerciale de GSP montate pe avioane militare Su-34.

Pilotul rus a postat imagini din cabina unui Su-34, în timpul operațiunilor militare din Siria. Viktor Alksnis a semnalat prezența unei stații comerciale GPS, prinsă cu o clemă în cabina aeronavei. 

Cei de la Defence Blog citează mai mulți experți care spun că e vorba într-adevăr de stații GPS produse de americanii de la Garmin. 

Potrivit sursei citate, cel mai probabil stațiile GSP care au fost montate sunt o „rezervă” a sistemelor de navigație a Su-34 care nu de puține ori întâmpină defecțiuni tehnice în timpul misiunilor. 

 

Prezența aviației ruse în Siria

 

În Siria, prezența militară a aviației ruse e una destul de masivă, Moscova fiind un aliat al președintelui Bashar al-Assad. Aeronavele ruse sunt dislocate la Baza Aeriană Khmeimim.

Publicația noastră a scris în amănunt încă din această primăvară despre rotația aeronavelor de tip Su-35 a Federației Ruse, dislocate în Siria.

Gruparea de aviație dislocată pe aerodromul Khmeimim include avioane de vânătoare Su-35S și MiG-29, precum și avioane de bombardament Su-34 și Su-24M.

Sukhoi Su-34 a efectuat primul său zbor pe 13 aprilie 1990, dar a intrat în serviciu pe 20 martie 2014. Viteza maximă este de 1.400 de kilometri pe oră, iar la altitudini mari, de 1.900 de kilometri pe oră.

Ştiri Recomandate