Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
PNL l-a propus pe Nicolae Ciucă pentru funcția de premier. Poziția ar urma să fie deținută prin rotație cu PSD
18 noi 2021 / 15:12
Biroul Executiv al PNL a decis, joi, cu unanimitate de voturi, să-l propună pe Nicolae Ciucă pentru funcţia de premier.
de  Tudor Curtifan

Marţi, BEx al PNL a aprobat propunerea de rotaţie a premierilor în coaliţia guvernamentală cu PSD, cu condiţia ca primul să fie liberal. Din coaliție va mai face parte și UDMR, cele trei formațiuni opținând astfel o majoritate zdrobitoare în Parlament.

Vicepreședintele PNL Gheorghe Flutur a declarat ulterior că decizia de a îl propune pe Nicolae Ciucă a venit chiar de la președintele liberal Florin Cîțu.

"În BEx al PNL, în unanimitate, la propunerea preşedintelui partidului, a fost votat candidat pentru premier domnul Nicolae Ciucă. Propunerea a venit din partea preşedintelui partidului şi a fost un vot în unanimitate", a declarat Flutur, la sediul central al PNL.

El a precizat că s-a votat şi ca Nicolae Ciucă să fie şeful delegaţiei PNL la negocierile cu PSD şi UDMR.

"A mai fost o propunere: şeful delegaţiei negocierilor ca să facem acest guvern a fost votat Nicolae Ciucă, cel care este susţinut candidat de premier în această funcţie", a mai spus Flutur.

Surse ale televiziunilor de știri cu profil politic, printre care Antena 3 și Digi 24, precizează că Florin Cîțu a solicitat să preia șefia Senatului și să facă el numirile liberale din guvern.

Amintim că Nicolae Ciucă, ministrul Apărării, a fost propunearea PNL și în tentativa precedentă eșuată de a forma un guvern minoritar.

Ştiri Recomandate