Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Polonia acuză spionajul rus de atac informatic asupra conturilor de mesagerie ale unor oficiali
22 iun, 20:50
Hackerii autori ai unui vast atac cibernetic prin care au fost accesate în iunie circa 100 de conturi de mesagerie folosite de actuali şi foşti oficiali polonezi au legături cu serviciile secrete ruseşti, a susţinut marţi contraspionajul polonez în urma investigaţiilor efectuate, relatează Reuters.
de  Eduard Pascu

Potrivit unui purtător de cuvânt al serviciului polonez de contrainformaţii, atacul cibernetic a fost executat de un grup de hackeri denumit UNC1151, în cadrul unei campanii a acestui grup cunoscută sub numele de Ghostwriter şi care urmăreşte destabilizarea ţărilor central-europene, transmite Agerpres.

''Serviciile secrete (poloneze) au la dispoziţie informaţii fiabile privind legăturile acestui grup cu activităţi ale serviciilor secrete ruseşti'', a indicat purtătorul de cuvânt.

Preşedintele partidului Lege şi Justiţie (PiS), Jaroslaw Kaczynski, liderul de facto al Poloniei, declarase anterior că atacul cibernetic a vizat înalţi responsabili polonezi şi a fost efectuat de pe teritoriul Rusiei, fără să facă referire la posibili autori.

Unele dintre mesajele email accesate de hackeri, inclusiv de pe conturi personale ale unor responsabili polonezi din guvern sau parlamentari, au fost apoi scurse de piraţii cibernetici pe reţeaua de socializare Telegram.

Ştiri Recomandate