Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Polonia își înlocuiește avioanele C-130 Hercules. Varșovia a anunțat companiile care au trimis propuneri
26 aug 2019 / 12:16
Ministerul Apărării din Polonia a anunțat cele cinci companii care sunt interesate de programul „Drop”, program ce are ca obiectiv înlocuirea avioanelor Hercules.
de  Tudor Curtifan
 C-130E Hercules, Polonia

Potrivit Defence 24, cinci companii au prezentat Varșoviei propunerile lor pentru înlocuirea avioanelor C-130E Hercules. Termenul limită stabilit de Polonia era data de 31 iulie.

Cpt. Krzysztof Płatek, un purtător de cuvânt din cadrul Ministerului Apărării din Polonia, a anunțat numele companiilor care au prezentat propuneri polonezilor. Este vorba despre:

- Leonardo SpA

- Airbus Defense and Space SAU

- Embraer SA

- Boeing

- Lockheed Martin Aeronautics Company

Interesant este că Polonia nu a precizat oficial că programul „Drop” vizează înlocuirea avioanelor C-130E Hercules, ci a oferit anumite indicii în cadrul cărora nu ar pute afi vorba decât despre C-130E sau C-295.


Niciun tip de aeronavă nu a fost clar indicat de MA. Prin urmare, nu știm cu adevărat care este interesul pentru armată în contextul programului „Drop". Termenul „aeriană de aer mediu" se poate aplica atât pentru C-130E, cât și pentru platforma C-295.

Totuși, sursa citată precizează că având în vedere că avioanele C-130E Hercules urmează să fie retrase în 2022, mai mult ca sigur procesul de achiziție vizează înlocuirea lor. Polonezii dețin cinci astfel de aeronave.

Ştiri Recomandate