Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Polonia răspunde Rusiei cu exerciții militare, desfășurate în paralel cu manevrele ruso-belaruse Vest-2021
10 sep, 21:30
Agenția de presă rusă RIA Novosti a informat că, pe 10.09.2021, în Polonia a început desfășurarea unui exercițiu de amploare, simultan cu manevrele ruso-belaruse Vest-2021. Deschiderea oficială a exercițiului Lynx-21 a avut loc în poligonul Novaya Demba din estul țării, în prezența ministrului polonez al apărării, Mariusz Blaszczak.
de  Ionel Copcea

La exercițiu participă peste 4.000 de militari, care au sosit în Voievodatul Subcarpatic din Szczecin, Stargrad, Koszalin, Bastyn și Slupsk. Pe timpul desfășurării manevrelor vor fi întrebuințate peste 1.000 de armamente și unități de tehnică de luptă, între care transportoare blindate Rosomak, mașini de luptă ale infanteriei BMP-1, aruncătoare de mine autopropulsate Rak, obuziere Dana și complexe de apărare antiaeriană Hibneryt și Poprad.

Ministrul polonez al apărării nu a ascuns faptul că exercițiul are legătură cu manevrele ruso-belaruse Vest-2021.

“Nu putem exclude scenariul provocărilor. Suntem pregătiți să reacționăm. Unitățile noastre sunt dislocate la est de Vistula. De asemenea, suntem în contact cu NATO”, a precizat Blaszczak.

Potrivit declarațiilor sale, efectivele Diviziei 12 Mecanizate, reprezentate de 4.000 de militari, au fost redislocate de la vest la est. “Alți 2.000 de militari ajută în prezent polițiștii de frontieră să păzească granița cu Republica Belarus. Împreună sunt 6.000 de militari”, a spus ministrul.

Pe 10 septembrie, au început manevrele strategice ruso-belaruse Vest-2021. Acestea se vor desfășura până pe 16 septembrie, în 14 poligoane de pe teritoriile celor două țări și în Marea Baltică. La exerciții participă aproximativ 200.000 de militari, precum și 760 de unități de tehnică militară, între care 80 de avioane și elicoptere, 290 de tancuri, 240 de instalații de artilerie, lansatoare multiple de proiectile reactive și aruncătoare de mine și 15 nave de luptă și auxiliare.

Ştiri Recomandate