Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Pregătiri pentru exercițiul româno-american Dacian Reaper-20. US Army prezintă MQ-Reaper la Câmpia Turzii
În cursul săptămânii viitoare urmează să fie prezentate principalele informaţii despre exerciţiul româno-american Dacian Reaper-20, dar și o expoziţie cu tehnică militară, cât și aeronava fără pilot de tip MQ-9 Reaper. Acestea vor fi prezentate pe 11 februarie la Baza 71 Aeriană "General Emanoil Ionescu" din Câmpia Turzii, cu ocazia Zilei Distinşilor Vizitatori.
de  Tudor Curtifan
Drona MQ-9 Reaper, sursă foto: US Air Force

În perioada ianuarie - martie 2020, Baza 71 Aeriană din Câmpia Turzii este gazda exerciţiului româno-american Dacian Reaper-20, exerciţiu organizat şi planificat în cursul anului 2019.

Potrivit MApN, militarii americani care participă la exercițiul româno-american fac parte din 52nd Expeditionary Operations Group Detachment 2, unitate care îşi îndeplineşte misiunile de informaţii, supraveghere şi cercetare de pe aeroportul Miroslawiec, Polonia, şi aparţine 52nd Fighter Wing din cadrul Bazei Aeriene Spangdahlem, cu sediul în Germania.

"Statele Unite ale Americii colaborează îndeaproape cu România pentru a consolida capacităţile de apărare colectivă şi pentru a spori securitatea regională", mai precizează sursa citată.

Ştiri Recomandate