Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Primele rachete hipersonice ruse Avangard au fost pregătite de luptă
14 noi 2019 / 22:16
Primele rachete hipersonice Avangard vor prelua sarcinile de luptă ale diviziei Dombarovsky a Forțelor de rachete strategice în luna decembrie a acestui an, transmite avia.pro, care citează agenția TASS.
de  Eduard Pascu

"La sfârșitul lunii noiembrie - începutul lunii decembrie în Divizia Dombarovsky RVSN va deveni unitatea experimentală de luptă care va fi echipată cu două rachete hipersonice UR-100N UTTKh care fac parte din primul sistem Avangard", - transmite TASS.

Cu un an mai devreme, a avut loc prima testare a rachetei hipersonice Avangard, care, potrivit reprezentanților Ministerului Apărării, a avut succes, ceea ce a permis ca aceste rachete să fie pregătite pentru luptă.

„Fiind echipate cu sisteme de luptă, rachetele vor deveni absolut inaccesibile atât pentru sistemele de apărare anti-rachetă existente, cât și pentru cele dezvoltate în viitor. Ruta de zbor imprevizibilă a fiecăruia dintre focoase individuale nu poate fi prevăzută, în timp ce puterea de impact a unei rachete ajunge la mai multe megatoni", spune un specialist pentru avia.pro.

Vezi și: Forțele Strategice din Rusia primesc primele sisteme de rachete Avangard

Ştiri Recomandate