Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Proiect KF-X. Racheta Meteor MBDA, integrată pe viitorul avion de vânătoare de generația a V-a
22 noi 2019 / 21:18
MBDA a câștigat contractul cu Korea Aerospace Industries (KAI) pentru integrarea rachetei Meteor aer-aer pe viitorul avion de vânătoare KF-X.
de  Darius Muresan

Contractul include asistență pentru Korea Aerospace Industries în cadrul procesului de integrare, transfer de know-how și producția echipamentului pentru campaniile de testare.

Meteor este cea mai avansată rachetă aer-aer din lume, având un sistem de propulsie unic care îi permite să zboare mai departe și mai repede decât orice altă rachetă aer-aer, fiind astfel capabilă să doboare ținte în mișcare aflate chiar și la limita extremă a razei de acțiune.

Éric Béranger, CEO MBDA, a declarat: "Suntem foarte mulțumiți de această nouă și importantă etapă a parteneriatului cu Korea Aerospace Industries și cu Departamentul pentru programe de achiziție în Apărare. Coreea de Sud este o piață strategică pentru MBDA și suntem mândri că racheta Meteor va oferi avioanelor KF-X cea mai performantă capabilitate aer-aer", potrivit unui comunicat emis al companiei, emis către DefenseRomania.

Ştiri Recomandate