Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Propaganda Iranului: Bază militară atacată virtual, în timp ce un soldat american e aruncat de un vultur iranian în fața lui Donald Trump
Cu o zi înainte să se împlinească un an de la uciderea lui Qassem Soleimani pe internet a început să circule un film de propagandă în care o bază americană este atacată.
de  Eduard Pascu

Pe paginile de socializare circulă un fimuleț propagandistic posibil realizat de structurile de specialitate din Iran. Confom imaginilor apocaliptice, o bază americană este atacată de rachete și de.... vulturi iranieni.

În scenariul propagandei de la Teheran, atacul provoacă haos, iar soldații americani, în panica creată distrug tehnica militară. Se pot observa tancuri, avioane de vânătoare sau drone MQ-9 Reaper. Alți soldați dau bir cu fugiții escaladând gardurile bazei militare. Drapelul american este și el ținta ironiilor. Cele 50 de stele care simbolizează statele Americii sunt înlocuite cu capete de mort.

2. -imagine fara descriere- (propaganda-iraniana_98715300.jpg)

În urma „atacului” asupra bazei americane, un soldat este luat în gheare de una dintre păsări și aruncat în clădirea Congresului SUA, chiar în timpul unui discurs al lui Donald Trump.

Fondul muzical este presărat adesea de îndemnul Allahu Akbar. 

Filmul se încheie cu avertismentul, în limba engleză: "Soldații americani care vin în regiune vor pleca cu picioarele înainte. Răzbunarea e cruntă."

 

Ştiri Recomandate