Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
România dorește să fie un jucător activ în domeniul cercetării. Acord pentru dezvoltarea cooperării între industria de apărare și mediul universitar
În cursul acestei săptămâni, pe data de 30 septembrie, a avut loc semnarea acordului de colaborare între industria de apărare din România, reprezentată de Patromil, și Universitatea Spiru Haret, ca parte a mediului universitar.
de  DefenseRomania Team
Sursă foto: Agenţia de Cercetare pentru Tehnică şi Tehnologii Militare

În cadrul seminarului s-a semnat acordul de către Viorel Manole, director Patromil și Prof. dr. Costin Lianu, Director General USH Pro Business.

1. -imagine fara descriere- (acord-patromil-ush_83965600.jpg)

 

2. -imagine fara descriere- (acord-patromil-ush-semnare_96090700.jpg)

Acordul are ca obiectiv dezvoltarea cooperării între sectorul național de apărare și mediul universitar.

Atât industria națională de apărare, cât și mediul universitar, reprezintă sectoare esențiale pentru dezvoltarea și reziliența României. În actualul context de evoluție tehnologică, digitalizare și disrupții tehnologice, liniile dintre sectorul militar și cel civil devin din ce în ce mai greu de trasat, au transmis semnatarii acordului.

 

Uniunea Europeană a lansat European Defence Fund, program de finanțare creat în premieră pentru industria de apărare europeană

 

3. -imagine fara descriere- (viorel-manole-costin-lianu_73608200.jpg)

În iulie 2021, Uniunea Europeană a lansat European Defence Fund, program de finanțare creat în premieră pentru industria de apărare europeană. Comisia prezintă un plan de acțiune privind sinergiile dintre industriile civilă, de apărare și spațială pentru a spori în continuare avantajul tehnologic al UE și pentru a sprijini baza sa industrială.

Planul de acțiune este conceput astfel încât, pentru prima dată, finanțarea UE prezintă oportunități pentru consolidarea inovării europene prin explorarea și exploatarea potențialului disruptiv al tehnologiilor la interfața dintre apărare, spațiu și utilizările civile (cloud tehnology, procesoare, cybersecurity, tehnologia cuantică, AI, drone, etc.)

România dorește să fie un jucator activ, programul de guvernare dovedește acest lucru, dar pentru a putea atinge aceste deziderate este nevoie de un Parteneriat Real, Modern, Eficient între Industria Nationala de Apărare, Academia și Mediul de Cercetare-Dezvoltare-Inovare, parteneriat susținut și promovat de toate forțele politice, de Legislativ, Executiv si Sistemul Bancar!

“Azi a fost pusă prima cărămidă””, transmis semnatarii acordului de cooperare între sectorul național de apărare și mediul universitar.

 

Ştiri Recomandate