Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
România și Polonia vor purta discuții la cel mai înalt nivel diplomatic. Bogdan Aurescu, întrevedere cu omologul polonez Zbigniew Rau
22 noi 2021 / 20:53
Ministrul Afacerilor Externe al Republicii Polone, Zbigniew Rau, se va afla, marţi, în vizită de lucru, la Bucureşti, a anunţat MAE.
de  Tudor Curtifan
Ministrul de Externe Bogdan Aurescu, în timpul unei întrevederi cu omologul său polonez Zbigniew Rau. Imaginea foto datează din 28.08.2020. Sursă foto: MAE

Rau va avea consultări politice cu ministrul Afacerilor Externe, Bogdan Aurescu.

Ulterior, cei doi miniştri vor susţine declaraţii de presă.

DefenseRomania vă va ține la curent, pe parcursul zilei de marți, 23.11.2021, cu cele mai importante pe care le vor face șefii diplomațiilor din România și Polonia.

Pe lângă securitatea în Centrul și Estul Europei, unde Polonia și România reprezintă piloni fundamentali în cadrul NATO, ne așteptăm ca cei doi lideri să abordeze și proiecte comune de infrastructură în cadrul formatelor europene.

Amintim că țara noastră se află angajată în proiectele Rail2Sea, care va lega porturile Constanţa şi Gdansk (Polonia), precum şi în proiectul traseului rutier transeuropean Via Carpatia. Ambele proiecte vor avea atât întrebuințare civilă, cât și militară.

La aceste proiecte ambițioase care vor lega România de Polonia vor participa statele membre ale platformei politice Inițiativa celor Trei Mări, cu sprijinul direct al Statelor Unite ale Americii.

Ştiri Recomandate