Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Rusia a anunțat o inspecție inopinată a pregătirii de luptă a trupelor sale din Extrem
Moscova a anunţat vineri o inspecţie neprevăzută a pregătirii de luptă a trupelor sale din Extremul Orient şi a precizat că ele vor exersa mobilizarea în baze militare îndepărtate din Rusia pentru antrenamente, relatează Agerpres, care citează Reuters.
de  DefenseRomania Team
Sursă foto: Ministerul Apărării al Federației Ruse

Manevrele militare ale Rusiei sunt urmărite cu atenţie din cauza mobilizării de trupe din apropierea Ucrainei, care a atras temeri la Kiev şi în Occident că Moscova ar putea pregăti o invazie. Rusia neagă că ar avea un astfel de plan.

Imagini video ale Ministerului Apărării, făcute publice de agenţia de presă RIA Novosti, arată numeroase vehicule blindate şi alte echipamente militare încărcate în trenuri în Districtul Militar Estic.

"Exerciţiile vor permite evaluarea pregătirii trupelor de a desfăşura misiuni necesare după regrupări la distanţe mari de-a lungul teritoriului rus", a explicat Ministerul Apărării.

Analişti de informaţii open-source ale serviciilor secrete văd de mai multe săptămâni în imagini de pe reţelele de socializare cum sunt transportate echipamente militare grele ruseşti, inclusiv cu trenul.

Rusia a spus că are libertatea să decidă unde îşi mută trupele pe teritoriul său şi că acestea nu reprezintă nicio ameninţare externă.

Rob Lee, analist militar şi membru al Foreign Policy Research Institute din SUA, a spus că exerciţiile vor testa capacitatea unităţilor militare de a finaliza misiuni după efectuarea unor deplasări pe distanţe mari.

"Cel mai probabil este o acoperire pentru mutarea unor unităţi spre Ucraina", a scris el pe Twitter. 

Ştiri Recomandate