Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Rusia a folosit pentru prima dată sistemul Palatin pentru război electronic cu rază lungă de acțiune
17 sep, 21:16
Cel mai avansat sistem de luptă electronică al Federației Ruse, Palatin a fost folosit pentru prima dată în cadrul exercițiului care a avut loc în sud-vestul Rusiei, transmite avia.pro.
de  Eduard Pascu

Conform datelor furnizate de agenția de știri TASS, armata rusă a anunțat oficial pentru prima dată utilizarea celui mai recent sistem electronic rusesc de război și de suprimare electronică Palantin. Acest sistem este unul dintre sistemele cu cele mai lungi raze de acțiune din lume și poate dezactiva electronica inamică la distanțe de până la o mie de kilometri, oprind complet conexiunea în raza de acțiune.

"Cel mai nou complex EW (Electronic Warfare) extrem de mobil de nivel operațional și tactic "Palantin" a fost folosit pentru prima dată pentru a acoperi gruparea interspecifică a trupelor din sud-vestul Rusiei și va folosi la protecția împotriva armelor de înaltă precizie și a armelor cu rachete ale inamicului", mai precizează agenția rusă.

"Este de remarcat faptul că anterior nu a fost raportat utilizarea acestui complex de război electronic, totuși, acest sistem a fost deja numit un mijloc de distrugere a comunicațiilor NATO, întrucât un astfel de complex face ca grupul de forțe multinaționale să fie pur și simplu inutil", precizează avia.pro.

Vezi și: Nou sistem de ochire pentru mortiere prezentat la expoziția DSEI

Ştiri Recomandate