Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Rusia a intensificat livrările de armamente către statele din Asia Centrală, pe fondul creșterii amenințărilor teroriste
Șeful Statului Major General al Forțelor Armate ale Federației Ruse, general de armată Valeri Gherasimov, a declarat, pe 05.08.2021, că partea rusă a crescut volumul livrărilor de armamente către statele din Asia Centrală, pentru respingerea unor eventuale amenințări teroriste.
de  Ionel Copcea

Pentru a răspunde la agravarea situației din regiune și pentru a exersa acțiunile de respingere a amenințărilor teroriste, au fost planificate o serie de exerciții comune, atât pe teritoriul Uzbekistanului, cât și pe cel al Tadjikistanului. În același timp, au fost realizate furnizări suplimentare de arme în cadrul asistenței tehnico-militare”, a menționat Gherasimov, în timpul unei întâlniri cu omologul său din Uzbekistan, Shukhrat Khalmukhamedov.

Gherasimov a precizat, de asemenea, că “Rusia oferă asistență metodologică pentru perfecționarea Forțelor Armate ale Uzbekistanului și pregătește personal calificat pentru acestea în instituțiile rusești de învățământ militar”.

Comentariul autorului: Intensificarea zborurilor aeronavelor rusești de transport către state din Asia Centrală a fost remarcată și de utilizatorii ruși de pe Twitter. În ultimele zile, au fost înregistrate mai multe zboruri ale unor aeronave militare de transport de tip An-124 către Uzbekistan și Kârgâzstan.

Aceste transporturi au fost legate, în special, de exercițiile aflate în curs de desfășurare în regiune, cu participarea militarilor ruși.

 

Ştiri Recomandate