Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Rusia a trimis nava Smetlivîi pe coasta Bulgariei pentru a supraveghea exerciții NATO
31 mai 2019 / 16:53
Nava de patrulare Smetlivîi din cadrul Flotei Rusiei din Marea Neagră a părăsit baza de la Sevastopol (Crimeea) şi se îndreaptă spre coasta Bulgariei pentru supravegherea unor exerciţii NATO, a declarat vineri pentru agenţia de presă TASS o sursă din cadrul structurilor de forţă ruse din regiune.
de  Tudor Curtifan
Nave militare NATO navigând în Marea Neagră

"Noaptea trecută (joi spre vineri), nava de patrulare a părăsit Sevastopolul. Obiectivul ieşirii Smetlivîi în mare este de a urmări exerciţiile NATO de apărare aeriană care vor avea loc pe teritoriul şi pe coasta Bulgariei", a precizat responsabilul rus.

 

Exerciții la inițiativa NATO

 

La iniţiativa Alianţei Nord-Atlantice, pe teritoriul Bulgariei, României, Ungariei, Croaţiei, Sloveniei şi Macedoniei de Nord, în mai-iunie, au loc o serie de exerciţii multinaţionale şi naţionale, având conexiune între ele - Saber Guardian-2019, Shabla - 2019, Strike Back - 2019 şi Swift Response -2019, notează agenţia de presă rusă.

La aplicaţii participă, printre trupe din alte state, militari din Bulgaria, SUA, Marea Britanie, Grecia, Macedonia de Nord, Ucraina, Canada şi Italia, în total aproximativ 6.000 de militari, notează TASS. Scopul exerciţiului este de a îmbunătăţi capacităţile operaţionale şi compatibilitatea unităţilor militare în cadrul Alianţei.

În acelaşi timp, marina rusă supraveghează exerciţiile NATO din Marea Baltică. Anterior, potrivit presei ruse, nava de comandă USS Mount Whitney a intrat în apele Mării Baltice pentru a participa la exerciţiile navale ale Alianţei Nord-Atlantice Baltops (Baltic Operations) 2019.

Ştiri Recomandate