Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Rusia dezvoltă “Robokatyusha”, un lansatoar multiplu de proiectile reactive, instalat pe un vehicul fără pilot
Publicația americană The National Interest a informat că, în Rusia, se află în curs de dezvoltare un sistem robotizat lansator de proiectile reactive.
de  Ionel Copcea

Anterior, directorul general al societății rusești Splav Ganichev (parte a concernului Tekhmash din cadrul Rostec), dezvoltatorul instalațiilor de artilerie reactivă, Aleksandr Smirnov, a declarat că lansatoarele multiple de proiectile reactive de tip Tornado-G și Tornado-S dispun de componente ce pot deveni baza unui sistem robotizat de perspectivă.

Potrivit autorului articolului Michael Pei, care se bazează pe surse apropiate industriei militare rusești, lansatorul multiplu de proiectile reactive va putea în curând să lovească ținte în mod independent, “fiind capabil să distrugă o așezare întreagă cu o singură salvă”.

Noutatea produsului rusesc, denumit Robokatyusha în articol, va consta în faptul că acesta va fi instalat pe un vehicul fără pilot, care se va putea deplasa în mod independent pe liniile înaintate ale frontului.

Lansatorul de proiectile reactive Tornado a fost creat pentru a înlocui sistemele anterioare Grad și Smerch din cadrul Forțelor Armate ale Federației Ruse. Acesta dispune de un sistem avansat de conducere a focului și este produs în versiunile Tornado-G, cu calibrul de 122 de milimetri, și Tornado-S, cu calibrul de 300 de milimetri.

 

 

Ştiri Recomandate