Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Rusia doreşte să joace rolul de mediator în Afganistan, alături de China, SUA şi Pakistan
Rusia, China, Statele Unite şi Pakistanul sunt interesate să servească drept mediatori în rezolvarea crizei din Afganistan, a declarat marţi ministrul rus de externe Serghei Lavrov, relatează Reuters.
de  DefenseRomania Team

"Rămânem dedicaţi sarcinii de a stabili pacea şi stabilitatea pe teritoriul Afganistanului, astfel încât acesta să nu reprezinte o ameninţare pentru regiune", a spus Lavrov în timpul unei vizite în Ungaria.

El a adăugat că Rusia se opune ideii de a le permite refugiaţilor afgani să intre în Asia Centrală, fosta regiune sovietică care se întinde între Rusia şi Afganistan, sau ca SUA să aibă trupe în această zonă.

"În cazul în care credeţi că orice ţară din Asia Centrală sau din altă parte este interesată să devină o ţintă pentru ca americanii să-şi poată îndeplini iniţiativele, mă îndoiesc că cineva are nevoie de asta", a afirmat şeful diplomaţiei ruse, potrivit Agerpres.

Rusia menţine legături strânse cu fostele republici sovietice din Asia Centrală şi consideră regiunea ca parte a sferei sale de interes, notează Reuters.

Ştiri Recomandate