Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Rusia începe producția de serie a avioanelor de vânătoare Su-57
Rusia a început producția de serie a avioanelor Su-57 de generația a cincea, potrivit broșurii publicate, cu ocazia împlinirii a 80 de ani de activitate, de Biroul de Design Sukhoi, care a proiectat aeronava, transmite RIA Novosti, citat de Uawire.org.
de  S.I. Catalin
Suhoi Su-57 este proiectul unui avion de luptă de generația a cincea dezvoltat de către Rusia

„În 2019, a fost lansată producția de serie și am semnat un contract pe termen lung cu Ministerul Apărării pentru furnizarea a peste 70 de aeronave", a declarat compania.

La sfârșitul lunii iunie, Ministrul rus al Industriei și Comerțului, Denis Manturov, a anunțat în timpul forumului Army-2019 că a semnat un contract pentru achiziționarea a 76 de aeronave Su-57. Conform ordinelor președintelui Vladimir Putin, aeronava trebuie livrată aviației militare ruse până în anul 2028.

Președintele rus a declarat că militarii au reușit să negocieze o reducere de 20% cu uzina producătoare, ceea ce va permite Ministerului Apărării să cumpere mai multe aeronave și să înarmeze trei regimente de aviație.

Su-57 este primul avion militar rusesc de generația a cincea dezvoltat de Corporația Aviatică Unită. Caracteristicile exacte ale aeronavei nu au fost date publicității. Ceea ce se știe este că aparatul de zbor va putea lansa rachete aer-aer și aer-sol, și că dispune de o tehnologie avansată de tip stealth (nivel scăzut al amprentei radar). Aeronava este testată în condiții de luptă în Siria încă din februarie 2018.

Ştiri Recomandate