Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Rusia, îngrijorată de „formarea unei noi ordini mondiale” care atrage lumea într-un alt Război Rece
05 iun, 09:36
În cadrul unui interviu acordat postului propagandistic de televiziune RT, pe 03.06.2021, adjunctul ministrului rus al apărării, Alexander Fomin, a declarat că, în lume, începe un nou Război Rece, iar definirea doctrinară a oponenților este deja în curs. În opinia sa, la nivel mondial, există mai multe tendințe, care reprezintă provocări grave și amenințări la adresa securității.
de  Ionel Copcea
Foto: Ministerul Apărării al Federației Ruse, pagina oficială de Facebook

“În primul rând, astăzi, asistăm la formarea unei noi ordini mondiale. Vedem o tendință a țărilor, care sunt atrase într-un nou Război Rece, de a împărți statele în ale noastre și altele, în timp ce acestea din urmă sunt menționate în documentele doctrinare drept adversari”, a spus Fomin.

“În același timp, sistemul existent de relații internaționale și arhitectura securității sunt distruse în mod sistematic, iar rolul organizațiilor internaționale este diminuat. În locul dreptului internațional, se impune o ordine bazată pe anumite reguli, propuse și susținute de cineva necunoscut, nedefinite nicăieri”, a precizat adjunctul ministrului apărării.

“Concomitent, apar noi tipuri de arme, care schimbă în mod radical echilibrul puterii, iar confruntarea armată pătrunde în sfere cu totul noi, precum spațiul și cyberspațiul. Toate acestea conduc la o schimbare a principiilor și metodelor de război”, a subliniat Fomin.

Potrivit declarațiilor sale, toate aceste teme vor fi analizate la cea de-a noua ediție a Conferinței de securitate de la Moscova, ce va avea loc în perioada 22-24 iunie.

Ştiri Recomandate