Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Rusia își manifestă „preocuparea” în legătură cu evenimentele de la granița dintre Polonia și Belarus
09 noi 2021 / 14:56
Kremlinul s-a declarat preocupat marţi de evenimentele de la graniţa dintre Belarus şi Polonia, unde se adună migranţi în încercarea de a ajunge pe teritoriul Uniunii Europene, şi i-a lăudat pe specialiştii belaruşi pentru ceea ce a calificat drept munca lor responsabilă, relatează Agepres, care citează Reuters.
de  Tudor Curtifan
Sursă foto: Ministerul Apărării din Polonia

Purtătorul de cuvânt al Kremlinului Dmitri Peskov a asigurat într-o conferinţă de presă că Moscova se află în strâns contact cu Minskul în legătură cu acest subiect şi a făcut apel la toate părţile să se comporte cu responsabilitate.

Luni, autorităţile poloneze au spus că mii de migranţi se adună în apropierea graniţei cu Belarus şi a acuzat Minskul că încearcă să declanşeze o confruntare majoră, determinând Uniunea Europeană să aducă în discuţie eventuale noi sancţiuni împotriva sa.

UE îl acuză pe preşedintele belarus Aleksandr Lukaşenko de orchestrarea unei creşteri masive a sosirilor de migranţi la frontiera dintre Belarus, pe de o parte, şi Polonia, Lituania şi Letonia, pe de altă parte. Această creştere a avut loc în urma adoptării de către Bruxelles a unor sancţiuni împotriva Belarusului după abuzurile contra drepturilor omului şi alegerile prezidenţiale din august anul trecut, contestate vehement de opoziţia belarusă şi de Occident. 

Ştiri Recomandate