Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Rusia, principala amenințare la adresa Suediei. O treime din angajații ambasadei ruse sunt colaboratori ai serviciilor secrete
16 Martie 2019 / 15:02
Rusia este principala amenințare la adresa securității suedeze, se arata în raportul pentru anul 2018 al serviciului de informații al Suediei, SAPO.
de  Tudor Curtifan

„Rusia a dezvoltat doctrina zonei gri, ceea ce înseamnă că ea dorește să influențeze Suedia și alte țări fără a recurge la agresiune armată. În acest sens colectează în mod constant date confidențiale care pot fi utilizate dacă este necesar pentru a destabiliza țara", susține șeful diviziei de contrainformații al SAPO, Daniel Stenling, informează Radio Chișinău care citează Pagina de Rusia.

Potrivit acestuia, Rusia încearcă să-și atingă obiectivele prin campanii de dezinformare, atacuri cibernetice și achiziționarea de companii și tehnologii strategice.

Conform estimărilor serviciului de contrainformații suedez, o treime din personalul ambasadei ruse din Stockholm sunt colaboratori speciali ai serviciilor secrete ruse.

Ştiri Recomandate