Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Rusia respinge acuzele cu privire la atacurile cibernetice asupra guvernului american
14 dec 2020 / 14:32
Ambasada Rusiei la Washington a declarat că acuzaţiile recente potrivit cărora hackeri susţinuţi de statul rus au comis atacuri cibernetice împotriva guvernului SUA sunt "nefondate", informează luni Agerpres, care citează DPA.
de  Tudor Curtifan

"Rusia nu desfăşoară operaţiuni ofensive în domeniul cibernetic", afirmă Ambasada Rusiei într-un comunicat postat pe pagina sa de Facebook.

"Activităţile rău intenţionate din spaţiul informaţional contrazic principiile politicii externe ruseşti, interesele naţionale şi înţelegerea noastră a relaţiilor interstatale", se spune în comunicat.

Ambasada precizează că guvernul rus nu a primit niciun răspuns din partea Statelor Unite la iniţiativele recente de angajare într-un "dialog constructiv şi egal" asupra chestiunilor de securitate cibernetică.

O grupare sofisticată de piraterie informatică, susţinută de un guvern străin, a monitorizat e-mailurile interne din Departamentul Trezoreriei american (ministerul de finanţe) şi din agenţia guvernamentală responsabilă cu politicile privind internetul şi telecomunicaţiile, au indicat surse apropiate de subiect citate duminică de Reuters.

"Guvernul SUA este la curent cu aceste informaţii şi luăm toate măsurile necesare pentru a identifica şi remedia orice posibilă problemă legată de această situaţie", a declarat purtătorul de cuvânt al Consiliului securităţii naţionale, John Ullyot.

 

Ştiri Recomandate