Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Rusia se apără și acuză SUA după incidentul dintre nava de război rusă și distrugătorul USS Farragut
Rusia a reacționat după ce SUA au acuzat că o navă de război rusă a efectuat ”manevre agresive” împotriva distrugătorul american USS Farragut. Imaginile au fost difuzate pe internet.
de  Tudor Curtifan
Distrugătorul USS Farragut, implicat în incidentul cu nava de război a Rusiei

Ministerul Apărării rus precizează, potrivit celor de la Tass, că nava americană este vinovată pentru că a acționat neprofesionist. Rușii spun că distrugătorul american a încălcat normele maritime internaționale și s-a interpus pe traiectoria navei Rusiei.

Moscova acuză SUA că au încălcat astfel Convenția privind Reglementările internaționale din 1972, cu privire la coliziunea pe mare. Rusia a mai adăugat că echipajul distrugătorul USS Farragut a acționat neprofesionist și a „încălcat regulile internaționare privind securitatea navigației”.

Totodată, Moscova respinge spusele US Navy cu privire la faptul că nava de război rusă s-a ”apropiat agresiv” de distrugătorul american USS Farragut. Ministerul Apărării de la Moscova a mai precizat că echipajul navei de război a Rusiei a acționat profesionist și a evitat coliziunea.

Imaginile publicate inițial de US Navy cu manevrele agresive ale navei Rusiei asupra distrugătorului USS Farragut.

CITEȘTE ȘI: Doborârea Boeing 737-800. Armata Iranului explică incidentul și dă indirect vina pe SUA

Ştiri Recomandate