Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Rusia susţine că dispun de aproape 170 de grupări tactice de nivel batalion
Cu ocazia participării la un forum pentru tineret, ministrul rus al apărării, general de armată Serghei Șoigu, a declarat, pe 10.08.2021, că, în prezent, Forțele Armate ale Federației Ruse dispun de aproape 170 de grupări tactice de nivel batalion.
de  Ionel Copcea

''Astăzi, avem practic trupe gata de luptă permanent. În prezent, nu mai avem pe cineva care trebuie căutat, găsit și adus la unitate. Totul este pregătit permanent. Dispunem de formațiuni denumite grupări tactice de nivel batalion. Din momentul apăsării butonului, acestea sunt capabile ca, în termen de o oră, să iasă pe poarta cazărmii. Avem 168 de astfel de batalioane, ceea ce reprezintă o cifră foarte mare'', a precizat Șoigu. 

Grupările tactice de nivel batalion sunt formațiuni temporare, cu flexibilitate operațională. Acestea sunt create în cadrul brigăzilor de infanterie moto și de tancuri.

Pentru participarea la acțiunile de luptă, unei grupări tactice de nivel batalion îi sunt alocate subunități de artilerie, apărare antiaeriană, geniu și de asigurare.

În plus, în caz de necesitate, acesta poate primi subunități aeriene, grupe cu destinație specială sau alte subunități, care îi permit să-și îndeplinească misiunile încredințate.

Ştiri Recomandate