Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Viitorii ofiţeri ai serviciilor ucrainene de informaţii studiază şi limba română
Rectorul Academiei Naționale din cadrul Serviciului de Securitate al Ucrainei (SBU), colonelul Andri Cerniak, a explicat că, pe lângă pregătirea pentru activităţi de contraspionaj, cursanţii instituţiei au parte şi de o pregătire lingvistică aprofundată, studiind mai multe limbi, printre care şi româna.
de  S.I. Catalin
Serviciul de Securitate al Ucrainei (SBU)

Publicaţia ucraineană Ukrinform, Publicaţia ucraineană Ukrinform, citată de Radio România-Actualităţi, că Andri Cerniak a precizat că 12 limbi străine sunt predate la centrul lingvistic al Academiei Naționale a SBU.

"Printre acestea, se numără limbile de bază - germana, engleza şi franceza, dar şi limbi precum araba, chineza, persana, turca, maghiara, româna sau poloneza", a explicat Andri Cerniak.

Rectorul a menţionat că Academia va selecta şi alţi specialiști, care să cunoască şi alte limbi, "deoarece provocările cu care se confruntă SBU sunt extrem de diverse". "Chiar și în principalele țări europene există structuri care sunt subordonate statului agresor (Rusia, n.r.).

Spun acest lucru în calitate de persoană care a condus o unitate de combatere a agresiunii informaționale. Au existat cazuri în care resurse media bine cunoscute din Germania și țări din Europa de Est au fost controlate de Federația Rusă și au fost folosite pentru a lansa anumite campanii informaţionale.

Apoi, acestea au fost preluate de televiziunea Rossia-24 și de alte mass-media și au fost răspândite peste tot în lume", a explicat colonelul necesitatea cunoaşterii mai multor limbi de către angajaţii din serviciile speciale.

Ştiri Recomandate