Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Siria: Forțele pro-iraniene acuză o „agresiune brutală” a SUA, după prima operațiune militară majoră a lui Biden
Una dintre facţiunile pro-iraniene cele mai radicale din Irak a denunţat vineri o 'agresiune barbară' după loviturile americane împotriva combatanţilor săi din estul Siriei, transmite Agerpres, care citează AFP.
de  Tudor Curtifan
F-16 al US Air Force, sursă foto: U.S. Department of Defense (DoD) Facebook

Aceste raiduri sunt ''o crimă odioasă, o încălcare a dreptului internaţional'', a indicat facţiunea paramilitară Kataib Hezbollah.

La rândul său, Damascul a calificat loviturile americane drept un act laş şi i-a cerut preşedintelui SUA Joe Biden să nu urmeze ''legea junglei''.

''Siria condamnă în termenii cei mai fermi atacul laş al SUA în zone din Deir Ezzor, în apropierea frontierei siriano-irakiene'', a indicat Ministerul de Externe sirian într-un comunicat.

''Ea (administraţia Biden) se presupune că respectă legitimitatea internaţională, nu urmează legea junglei aşa cum a făcut administraţia precedentă'', a adăugat diplomaţia siriană.

Pentagonul a anunţat că forţele americane au lovit în noaptea de joi spre vineri infrastructuri utilizate de miliţiile pro-iraniene în Siria. Aceasta a fost prima operaţiune militară a administraţiei preşedintelui democrat Joe Biden, decisă ca răspuns la atacurile recente împotriva intereselor occidentale din Irak.

Ştiri Recomandate