Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Statele Unite au aprobat vânzarea către Ucraina de noi rachete Javelin
Departamentul de Stat al SUA a aprobat o nouă vânzare de rachete antitanc Javelin către Ucraina, în valoare de 39 de milioane de dolari, relatează Bloomberg, care citează trei surse familiarizate cu tema.
de  S.I. Catalin

Astfel, Departamentul de Stat a aprobat, iar Congresul a semnat neoficial vânzarea suplimentară a 150 de rachete antitanc și a încă două lansatoare de rachete.

Această vânzare este separată de ajutorul militar de 250 de milioane de dolari pe care Statele Unite s-au angajat să-l acorde Ucrainei.

Contractul de înzestrare prevede livrarea a 150 de sisteme portabile Javelin produse de un joint venture Raytheon – Lockheed Martin. Potrivit Ambasadei SUA din Ucraina, Kievul a solicitat achiziționarea acestui tip de armament pe data de 7 iulie.

Ucraina a cerut să îi fie vândute aceste arme la începutul verii. Statele Unite au livrat, în 2018, Ucrainei peste 200 de rachete Javelin și 37 de lansatoare pentru acestea.

Vânzarea rachetelor a fost aprobată pe fondul îngrijorărilor că președintele american Donald Trump ar fi oprit asistența militară acordată Kievului, pentru a-l forța pe președintele Zelenski să deschidă un dosar penal împotriva rivalului politic al lui Trump, Joe Biden.

Ştiri Recomandate