Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
SUA acordă un ajutor imediat în valoare de 47 de milioane dolari pentru armata libaneză
09 sep, 10:27
Președintele SUA, Joe Biden, l-a autorizat pe secretarul de stat Antony Blinken să retragă 47 de milioane de dolari pentru a oferi "ajutor imediat" armatei libaneze, în conformitate cu două articole din Legea privind asistența externă a SUA.
de  Nicolae Iordan

Decizia președintelui american a venit la câteva zile după vizita unei delegații a Congresului SUA în Liban, tară care se confruntă cu cea mai severă criză economică.

Într-o declarație publicată de Casa Albă, semnată de președinte, se menționează: "Autorizez secretarul de stat, în conformitate cu articolul 552C2 din Legea asistenței externe, să retragă bunuri și servicii de până la 25 de milioane de dolari din stocul și resursele oricărei agenții din Statele Unite pentru a oferi asistență imediată Forțelor Armate Libaneze.  De asemenea, autorizez secretarul de stat să aloce până la 22 de milioane de dolari, în temeiul articolului 556A1 din Legea asistenței externe, în articole și servicii de apărare ale Departamentului Apărării pentru a oferi asistență imediată Forțelor Armate Libaneze."

Delegația Congresului SUA care a vizitat Libanul la începutul acestei luni a declarat că Statele Unite pot juca un rol principal în a ajuta un nou guvern din Liban să iasă din crizele prin care trece țara.

Unul dintre membrii delegației, senatorul Richard Blumenthal, a cerut autorităților din Liban să nu se bazeze pe transporturile iraniene de combustibil, în condițiile în care Hezbollah-ul libanez a informat luna trecută că un transport de petrol iranian se afla în drum spre Liban pentru a ajuta la atenuarea penuriei severe de aprovizionare, iar ulterior a anunțat alte două transporturi.

Libanul traversează o criză economică prelungită și și-a subminat capacitatea de a importa mărfuri vitale, inclusiv combustibili necesari pentru funcționarea serviciilor publice.

Criza combustibilului din Liban se reflectă în diverse sectoare, de la spitale și brutării la comunicații și produse alimentare.

 

 

Ştiri Recomandate