Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
SUA acuză Iranul că îşi continuă ''şantajul nuclear''
06 noi 2019 / 09:41
Iranul îşi continuă "şantajul nuclear" prin relansarea activităţilor de îmbogăţire a uraniului, până acum îngheţate, într-o uzină subterană, au denunţat marţi SUA, dând asigurări că Washingtonul îşi va continua politica sa de "presiune maximală" asupra Teheranului, relatează AFP, transmite Agerpres.
de  Eduard Pascu

"Iranul nu are motive credibile pentru a-şi dezvolta programul de îmbogăţire, în uzina sa de la Fordo sau în altă parte, nu este decât o tentativă clară de şantaj nuclear care nu va face decât să-i agraveze izolarea politică şi economică", a declarat purtătoarea de cuvânt a Departamentului de Stat, Morgan Ortagus.

Relansarea de către Teheran a îmbogăţirii uraniului "în dispreţul angajamentelor sale nucleare cheie este un mare pas în direcţia greşită şi subliniază provocările pe care le ridică Iranul pentru pacea şi securitatea internaţionale", a adăugat purtătoarea de cuvânt.

Washingtonul, dă asigurări Departamentul de Stat, "va continua să impună o presiune maximală asupra regimului până când îşi va înceta comportamentul destabilizator, în special activităţile sensibile de proliferare" nucleară.

Preşedintele iranian a anunţat marţi relansarea programului de îmbogăţire a uraniului, a doua zi după expirarea unui termen-limită dat de Teheran partenerilor săi din acordul nuclear internaţional încheiat la Viena în 2015. Iranul aşteaptă ca acestea să o ajute să ocolească sancţiunile americane care au fost reintroduse după retragerea SUA din acord în 2018.

Vezi și: Iranul produce 5 kg de uraniu îmbogățit pe zi

Ştiri Recomandate