Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
SUA avertizează: ameninţare ''specifică şi credibilă'' în apropierea aeroportului din Kabul
Statele Unite au avertizat sâmbătă despre o ameninţare "specifică şi credibilă" în apropierea aeroportului din Kabul şi au cerut cetăţenilor americani să părăsească zona, la două zile după un atac produs în acelaşi loc, soldat cu peste 100 de morţi, transmite duminică AFP.
de  DefenseRomania Team
Militari americani pe Aeroportul Internaţional Kabul. Sursa Foto: Twitter DoD.

"Ca urmare a unei ameninţări specifice şi credibile, toţi cetăţenii SUA din vecinătatea aeroportului Kabul (...) ar trebui să părăsească zona cât mai curând posibil", a transmis într-un mesaj ambasada SUA la Kabul, potrivit Agerpres.

Ameninţarea priveşte în special "intrarea din sud, noul minister de interne şi intrarea de lângă staţia de benzină Panshir, la nord-vest de aeroport", se precizează în mesaj.

O serie de alerte cu bomba au perturbat în ultimele zile operaţiunile de evacuare de urgenţă organizate de armata americană pe aeroport, obligându-i pe militari să coopereze mai strâns cu talibanii care controlează acum Afganistanul în încercarea de a evita un alt atac sângeros.

În cursul zilei de sâmbătă, preşedintele Joe Biden a avertizat că un alt atac terorist în apropierea aeroportului este foarte probabil în următoarele 24 - 36 de ore, calificând situaţia ca extrem de periculoasă.

Atacul de joi, revendicat de filiera afgană a organizaţiei Stat Islamic, ISIS-K, a ucis peste 100 de persoane, inclusiv 13 soldaţi americani, şi a determinat represalii din partea armatei americane. 

Ştiri Recomandate