Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
SUA reiterează apelul la dialog adresat Coreei de Nord și dau asigurări că nu au intenții ostile față de Phenian
19 oct, 08:18
Un înalt diplomat american a transmis un nou apel la dialog regimului de la Phenian, susţinând că Statele Unite nu au nicio intenţie ostilă faţă de Coreea de Nord, după creşterea recentă a tensiunii în relaţia bilaterală, informează marţi Agerpres, care citează AFP.
de  Tudor Curtifan

Sung Kim, reprezentant special al SUA pentru Coreea de Nord, s-a întâlnit la Washington cu omologul său sud-coreean Noh Kyu-duk înaintea unei întâlniri în format trilateral la care vor participa alături de diplomatul japonez de rang înalt Takehiro Funakoshi, prevăzută să aibă loc marţi.

"Vom continua calea diplomatică cu Coreea de Nord pentru a realiza progrese tangibile care vor îmbunătăţi securitatea Statelor Unite şi a aliaţilor noştri", a spus Sung Kim.

"Nu avem intenţii ostile faţă de Coreea de Nord şi sperăm să ne întâlnim necondiţionat", a declarat el reporterilor.

Diplomatul american a adăugat însă că aliaţii au "responsabilitatea de a pune în aplicare rezoluţiile Consiliului de Securitate al ONU", referindu-se la sancţiunile a căror înlăturare regimul de la Phenian încearcă să o obţină.

Liderul nord-coreean Kim Jong Un a denunţat săptămâna trecută rolul SUA în menţinerea acestor sancţiuni şi a respins afirmaţiile administraţiei americane referitoare la o lipsă a ostilităţii faţă de Phenian.

Coreea de Nord a efectuat recent mai multe teste militare.

Kim Jong Un s-a întâlnit de trei ori cu preşedintele Donald Trump, care s-a lăudat că a evitat un conflict, dar nu a reuşit în cele din urmă să ajungă la un acord cuprinzător care să pună capăt programului nuclear nord-coreean.

Succesorul său la Casa Albă, Joe Biden, a promis că va continua să urmeze calea diplomaţiei, dar a adoptat o abordare mai discretă decât Donald Trump.

Ştiri Recomandate