Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
SUA vor ridica vizele pentru Croația. Zagrebul a fost nominalizat pentru a intra în programul Visa Waiver
03 aug, 17:12
Secretarul de Stat al SUA, Antony Blinken, a propus ca cetățenii Croației să poată călători fără vize în SUA. Croația este cel mai nou membru al UE, statul aderând la structurile Uniunii Europene în anul 2013.
de  Tudor Curtifan
Anthony Blinken, Secretarul de Stat al Statelor Unite ale Americii. Sursă foto: United States government official - Anthony Blinken @Twitter

Potrivit celor de la Radio România, Antony Blinken, șeful diplomației americane, într-o postare pe Twitter, a explicat că a luat această decizie deoarece este „recunoscut progresul uriaș al Croației de a îndeplini standardele stricte impuse statelor care participă în Programul de scutire de vize pentru intrarea pe teritoriul SUA (Visa Waiver)”.

Blinken a adăugat că această decizie va consolida relațiile dintre SUA și Croația, iar premierul Croației, Andrej Plenković, a transmis că de ridicarea vizelor vor beneficia cetățenii croați care vor putea călători fără niciun obstacol în SUA.

„Confirmăm parteneriatul dintre Croația și SUA și ne bucurăm de dezvoltarea în continuare a cooperării economice și a relațiilor comerciale. Mulțumim secretarului de stat al SUA de a invita Croația să intre în Programul de scutire de vize, ceea ce ar fi unul dintre ultimii pași pentru eliminarea vizelor pentru cetățenii croați” – a postat Plenković pe Twitter, adăugând că astfel va fi realizată o prioritate de politică externă a Croației, mai notează sursa citată.

Ştiri Recomandate