Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Submarinul nuclear american USS Connecticut s-a ciocnit cu un obiect neidentificat în Marea Chinei de Sud
08 oct 2021 / 08:41
Submarinul nuclear USS Connecticut a lovit un obiect neidentificat în Marea Chinei de Sud, o regiune revendicată aproape în totalitate de Beijing.
de  Tudor Curtifan
Submarinul nuclear american USS Connecticut, sursă foto: United States Department of Defense

Potrivit celor de la CNN, submarinul nuclear USS Connecticut s-a ciocnit cu un obiect neidentificat pe data de 2 octombrie 2021, doar că, din motive de securitate, U.S. Navy nu a făcut decât acum anunțul.

USS Connecticut a lovit un obiect pe data de 2 octombrie în timp ce naviga în imersiune în apele internaționale din Indo-Pacific”, informează U.S. Navy.

Sursa citată semnalează că Marina americană nu a precizat nici natura obiectului pe care submarinul l-a lovit, și nici că incidentul a avut loc în Marea Chinei de Sud, dar trebuie să precizăm că submarinul american s-a aflat în Marea Chinei de Sud în perioada respectivă, participând la manevre militare organizate de aliați. SUA, Marea Britanie, Japonia, Australia, Canada și Olanda au efectuat exerciții militare în regiune, la care au participat inclusiv trei portavioane.

 

Mai multe persoane au fost rănite după ce submarinul american USS Connecticut a lovit un obiect neidentificat în Marea Chinei de Sud

 

CNN anunță că deși mai mulți marinari americani au fost răniți ca urmare a incidentului, din fericire, niciunul nu a suferit răni care să le pună viața în pericol.

Flota Statelor Unite din Pacific a mai precizat că submarinul se află în stare operabilă iar sistemele de propulsie nucleară nu au fost afectate în urma coliziunii.

U.S. Navy s-a rezumat să mai sublinieze că incidentul este în curs de investigare.

Submarinul nuclear USS Connecticut din clasa Seawolf a intrat în serviciul U.S. Navy în 1998.

Nu putem să nu semnalăm că incidentul vine pe fondul degradării relațiilor dintre SUA și aliații Washingtonului și China.

În ultimele zile, China a bătut toate recordurile în ceea ce privește incursiuni spre Zona de Identificare a Apărării Aeriene (ADIZ) din sud-vestul Taiwanului, când aproximativ 150 de avioane militare au efectuat incursiuni în ADIZ. 

America și-a exprimat „profunda îngrijorare” cu privire la acest lucru.

De semnalat și faptul că incidentele au avut loc în contextul în care China a sărbătorit pe 1 octombrie Ziua Națională.

Ştiri Recomandate