Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Talibanii numesc un fost deținut la Guantanamo în funcția de ministru afgan al apărării
Mișcarea talibană din Afganistan l-a numit pe mullah Abdul Qayyum Zakir, fost deținut în Guantanamo Bay, în funcția de ministru afgan al apărării.
de  Nicolae Iordan

Mișcarea a numit, de asemenea, miniștri la interne, educație și învățământ superior, un nou guvernator al provinciei Kabul, un șef al poliției capitalei și un șef al serviciilor de informații, a relatat canalul qatariot "Al-Jazeera".

Abdul Qayyum Zakir s-a născut în 1973, în Helmand, a purtat numărul opt în închisoarea de la Guantanamo Bay, fiind arestat de forțele SUA după invazia Afganistanului, la baza Bagram, înainte de a fi deportat în afara țării.

După eliberare, Zakir a condus operații militare în provincia Helmand, înainte de a-și asuma poziția de comandant militar șef al mișcării.

Marți, purtătorul de cuvânt al talibanilor, Zabihullah Mujahid, a declarat că se continuă consultările cu privire la formarea guvernului și a precizat că mișcarea lucrează pentru a restructura mai bine armata și poliția și a-i readuce în activitate pe foștii responsabili.

Mujahid a reiterat angajamentele anterioare ale mișcării de a nu îi urmări pe oponenții sau traducătorii care au colaborat cu forțele străine, solicitând angajaților din sănătate, educație și trafic să revină la muncă.

 

 

Ştiri Recomandate