Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Theresa May și drama Marii Britanii. „Canapeaua blochează ușa”
Strategica
Data publicării:
Alegerile pentru Palrlamentul European vor reprezenta, spun analiștii, cea mai grea înfrângere pentru un prim ministru britanic în toată istoria parlamentarismului britanic. Și cu toate acestea, Theresa May nu vrea sub nici o formă să plece. Se încăpățânează să creadă că ea are dreptate.
EXCLUSIV

O astfel de imagine, a unei femei furioase și baricadate în casă, a fost folosită de Iain Duncan Smith, leaderul politic scoțian care face parte din coaliția care o susține pe Primul Ministru May la putere. Canapeaua este la ușă iar ea nu vrea să plece, a declarat, glumind amar unul dintre cei mai raționali oameni politici din ultimii ani. Comparația este fidelă eșecului imens și total pe care Theresa May, primul ministru britanic l-a cunoscut în acești ultimi ani de putere haotică, absolut anti britanică și cît mai apropiată de puterea ilegitimă de la Bruxelles.

 

Reducere fără precedent a influenței britanice 

 

Căci dacă cineva a reușit să distrugă suveranitatea națiunii britanice, nu a fost nici Hitler, nu a fost nici Stalin, nu a fost nici tentația imperială absolutistă a epocii victoriene, atunci acel cineva este gospodina May, cea care incercând să copieze măreția lui Chruchill a reușit să producă cea mai absurdă situație politică de la dinastia Tudorilor incoace. Atunci când a părăsit biserica catolică și universală, refuzându-i papei autoritatea sacrală asupra regilor Europei creștine, Henri VIII, printr-o politică extrem de inteligentă, a impus regatul său mic (la vremea respectivă) pe harta lumii. Acum, cînd Marea Britanie a decis să părăsescă noul imperiu german construit sub numele de Uniunea Europeană, May a reușit să o scoată efectiv din orice prezență istorică. Doi ani și ceva de guvernare May au însemnat o reducere a influenței britanice în lume cum rar s-a mai întâmplat unei puteri mondiale de talia britanică.

Psihodrama care are loc astăzi la celebra adresa Dowining Street 10, reședința primului ministru britanic, nu are echivalent în istoria modernă a regatului. Atunci când regatul se îndrepta spre bătălia sa fundamentală cu Germania lui Hitler, Downing Street 10 era deschis ca o carte, Churchill dorind să mențină legătura intrinsecă dintre el și națiunea britanică. Astăzi, birourile primului ministru sunt mai opace ca oricând, până și membrii anturajului său direct având probleme de acces la femeia care a dorit să intre în istorie pe ușa din față, dar iată că, acum, nu mai găsește nici măcar ieșirea de serviciu a celebrului Larry, motanul învestit cu înalta funcție de vânător al șoarecilor din cotloanele venerabilei clădiri.

 

Graniță în interiorul propriei țări, spre fericirea lui Macron

 

Theresa May pare a face totul pentru a bloca punerea în aplicare a referendumului care a aprobat ieșirea britanică din Uniunea Europeană. După ce Franța, prin vocea riguroasă, dar plină de ură a lui Barnier, i-a impus practic o graniță în interiorul propriei țări, spre fericirea publică și nesimțită a lui Macron, după a refuzat să își informeze parlamentul de prevederile dezastroase ale tratului negociat de ea, prinsă cu minciuna după imensul scandal produs de publicarea acestora de către Italia, după ce a pierdut în trei rânduri votul parlamentar de aprobare a proiectului său, May dorește acum să dea lovitura de grație țării sale, propunând un nou referendum despre Brexit.

O imensă păcăleală pe care acest prim ministru o propune unei națiuni care nu are probleme cu Europa ci doar cu birocrația ilegală și ilegitimă instalată pe furiș, noaptea ca hoții, la Bruxelles. Pentru că în confuzia voit creată de către doamna May, națiunea britanică nu va mai ști ce votează, suveranitatea statală sau slugărnicia și subordonarea europeană. Simplu, pentru ca toată lumea să înțeleagă, May dorește doar să rămână la putere. O carieristă fără pereche, cu o bografie searbădă ca și vorbele sale, primul ministru May nu are nimic de oferit națiunii sale.

Nici astăzi nu se știe de fapt a cui este May. Strâmbă la morală, incapabilă să spună trei vorbe fără a scoate un populism grețos pe gură, imposibila femeie a distrus un vot democratic și popular. În mod clar May nu a avut misiunea de a fi loială țării sale. În mod absolut vizibil acest prim ministru a trădat votul britanic din prima zi în care a fost pusă acolo de un Cameron care s-a răzbunat astfel pentru rușinoasa sa înfrângere politică, pe principiul ce „sifilis v-am dat eu acum”.  

 

Marea Britanie, executată fără milă

 

Alături de distrugerea unui referendum, May a creat premizele celui mai mare dezastru electoral pentru conservatorii britanici, aceștia fiind astăzi creditați cu doar 8 puncte în sondajele de opinie la alegerile europene din zilele acestea. Cele 8 puncte exprimă rușinea absolută pentru un partid care a umplut cu tablourile membrilor săi holurile celebrului Westminster Palace. Și mai reprezintă o ciudată ironie a sorții, căci cei care au salvat Londra de invazia germană au dat, la numai decenii diferență, un prim ministru care a invitat tocmai Europa germană să calce în picioare votul lor suveran. Decădere cruntă a istorie, mai mult decât imorală, ieșirea din istorie a regatului reprezintă sensul tragic spre care se îndreaptă continentului nostru. Cu un imperiu ilegal creat din ce în ce mai violent de la Bruxelles, unde două națiuni adverse, cea franceză și cea germană vor efectiv împărțirea pe bucăți a celorlalte state și popoare, cu o birocrație imposibil de oprit, antinațională și perfect sovietică prin obtuzitatea sa criminală, Europa se îndreaptă spre o nouă și implacabilă confruntare. De data aceasta, micii Stalini de la Bruxelles cum ar fi Junker, Tusk, Barnier sau Timmermans au executat fără milă națiunea britanică. Mâine va veni rândul oricui din Europa, căci acești barbari ai istoriei consideră națiunea și statul ca fiind piedici în fața puterii oarbe, dictatoriale și unice.

May, din prostie personală sau pură trădare, a pierdut șansa să redea măreția regatului britanic. Mai mult a izolat diplomatic și economic țara sa, distrugând relația specială pe care o avea cu SUA, singura economie capabilă să îi ofere șansa supraviețuirii independente de Uniunea Europeana. A creat o stare de tensiune trans atlantică rar întîlnită între cei doi aliați istorici, provocând schizoidii antiamericane profunde și răni care vor fi greu de recuperat. Astăzi SUA stau și privesc cum aliatul lor cel mai fidel din Europa a devenit o cacofonie de înjurături și de măscări.

 

„Nici GRU nu putea visa o asemenea victorie”

 

Căci tot pe timpul lui May, laburiștii britanici au produs cel mai toxic  leader al lor, Jeremy Corbyn, un fost simpatizant sovietic și cunoscut antisemit. UK are astăzi în față doi leaderi care corup, prin înseși prezența lor, noțiunea de democrație. Ca să o dai jos pe May înseamnă să vină la putere unul dintre vechii activiști sovietici ai comunismului britanic. Corbyn are o imaginație bogată în a propune distrugerea sitematică și completă a ceea ce a mai rămas din națiunea britanică. O propune zilnic, atacând pe oricine care i se opune așa zisului său progresism. Dosarul său de simpatizant al sovieticilor este lung cat viața sa. Nici GRU nu putea visa o mai amplă victorie asupra adversarului său ireductibil care a fost Marea Britanie decît alegerea ca prim ministru a acestui refugiat mental și reducționist al logicii care este Corbyn. Prezența lui la Downing Street 10 va duce la imediata izolare a UK, doar trepadusii Nord Koreeni, agentii cubanezi sau luptătorii pentru pace iranieni sa mai facă coadă la audiențele reginei. Acesta este adevarul despre guvernarea May. Dezastrul pe care îl lasă în urmă va fi exploatat de către toți demenții lumii, de către dictatorii nebuni sau birocrații abulici de  la Bruxelles.

May a vândut măreția britanică la piața trădării naționale pentru ca, la finalul ridicol al carierei sale, să își pună canapeaua în fața ușii, ca orice gospodină arțăgoasă, nemulțumită ca mâncarea ei nu este apreciată de vecini.  Iar bețivii satului sunt fericiți, căci între sticle goale, ei pot să mai ceară băutură pe credit, în timp ce toți ceilalți rămân fără case și libertate. Marea Britanie a pierdut pe mâna trădării din interior. Vor învăța ceva românii din drama londoneză?


Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News

DC Media Group Audience
Rusia și China mimează cu stângăcie preocuparea pentru soluționarea diplomatică a războiului din Ucraina 
Condiții cât o capitulare: Rusia a cerut imediat după invazie reducerea Armatei Ucrainei la 85.000 de oameni și 350 de tancuri pentru a-i „aproba” aderarea la UE
Rusia se scufundă în dictatură și represiune. Curtifan compară asasinarea lui Nemțov (2015) în fața Kremlinului și asasinarea lui Navalnîi
Cele 4 avioane Gripen, justificarea Ungariei în fața Rusiei pentru decizia de a spulbera o neutralitate istorică
Mark Galeotti: Macron i-a oferit lui Putin un „cadou propagandistic”, deoarece a întărit narațiunea că Rusia luptă în general cu Occidentul, nu cu Ucraina
Pentru a-l opri pe Putin, se ia în considerare "totul". După Franța și Olanda, Estonia nu exclude trimiterea de trupe în Ucraina
Vladimir Putin amenință NATO cu războiul nuclear. Polonia a spus de acum câteva zile cum va răspunde amenințărilor. ”Nu vom mai fi niciodată o colonie rusă”
Evaluări eronate în privinţa derulării războiului din Ucraina | Șeful Statului Major General al forțelor armate cehe: Predicțiile pesimiste sunt de fapt alimentate de propaganda rusă
Ana Cătăuță: Rusia nu a fost niciodată o democrație. Democrațiile pun mai greu industria de apărare în mișcare, dar o fac pe termen lung
Documente secrete despre doctrina nucleară a Rusiei: Bombele nucleare tactice vizează Europa, în timp ce pentru SUA rușii au pregătit bombe strategice
General estonian: Discuția privind trimiterea de trupe NATO în Ucraina este un semnal pentru Rusia
EXCLUSIV
Cum s-a ales Rusia cu încă 2.600 de km graniță cu NATO și controversa prezenței NATO în Ucraina | Ana Cătăuță, la Obiectiv EuroAtlantic
Germania refuză din nou să livreze Ucrainei rachete Taurus de teamă să nu fie târâtă într-un război contra Rusiei. Nemții rămân lideri în Europa în sprijin militar
Rusia pregătește revendicări teritoriale împotriva SUA în zona Alaskăi. Rușii vor să acționeze atent, așteptându-se ca americanii să nu stea cu mâinile încrucișate
David Cameron: Statele occidentale nu au făcut tot ce au putut pentru ca Ucraina să facă față invaziei ruse
Ocupant rus în timpul invadării neprovocate a Ucrainei. Foto: Ministerul Apărării de la Moscova
EXCLUSIV
Au trecut 730 de zile de când Rusia a cucerit puterea politică și a readus Ucraina în sfera ei de influență în 3 zile
Ambasadorul Ucrainei în România confirmă prețul plătit de Armata rusă la Avdiivka: 45.000 de morți pentru a rade orașul de pe fața Pământului
Organizarea Armatei ruse revine la forma din timpul URSS. Nordul Flancului NATO va fi supravegheat de Regiunile Militare Moscova și Leningrad
După 2 ani de ”Operațiune Z”, Kievul reamintește că Rusia e un uriaș cu picioare de lut: Cele două avioane Beriev A-50 vedeau și coordonau toate acțiunile aeriene din Ucraina
Turcia își asigură locuri în primele rânduri la intrarea în Marea Roșie. Mișcare strategică făcută de turci în regiune
Noi amenințări lansate de Rusia pentru a da frisoane Occidentului: Putin spune că 95% din forțele nucleare ale Rusiei au fost modernizate
General american: Înfrângerea Rusiei în Ucraina sau conflict înghețat. Ucraina trebuie să reziste iar o nouă contraofensivă e posibilă în 2025
Fost înalt oficial al SUA pune reflectorul pe Armata britanică: ”UK nu are resursele necesare pentru a face față unei posibile amenințări din partea Rusiei”
SUA "nu au un plan B" în ceea ce privește pachetul de ajutor suplimentar destinat Ucrainei: Suntem concentrați 100% pe ''planul A"
"Dacă nu-i oprim pe ruși, vom avea un front NATO de 2.500 de mile" - generalul american Wesley Clark despre necesitatea de a ajuta Ucraina
Photo source: Генеральний штаб ЗСУ / General Staff of the Armed Forces of Ukraine
EXCLUSIV
Linia de despărțire de la Avdiivka: Manualele de tactică atrag atenția că ''linia de despărțire'' este una dintre zonele cele mai vulnerabile
Ucraina afirmă că va "răspunde cu fermitate" dacă Rusia va încerca să implice Transnistria în război
Este un miracol că Ucraina a rezistat atacurilor rusești cu atât de puțină muniție: Rusia are un avantaj de 6:1
Un război cu Rusia ar putea începe printre calotele de gheață. Arctica, noul obiectiv militar și economic al Rusiei, poate fi începutul unui război major

Ştiri Recomandate

Eventualul conflict între NATO și Rusia: Britanicii recunosc că sunt nepregătiți, finlandezii sunt gata de luptă, suedezii își avertizează populația
Grecia admite că nu mai poate continua cu atâtea avioane diferite. F-16 Block 30 și Mirage 2000 vor fi vândute pentru a „aerisi” aviația militară
Utilizarea rachetei hipersonice Zircon de către Rusia poate indica o lipsă de alte rachete la nivelul arsenalului și poate reprezenta o provocare pentru forțele armate ucrainene
Declarațiile lui Emmanuel Macron cu privire la posibilitatea de a trimite trupe în Ucraina au înfuriat oficialii americani
Turcia continuă să exporte explozibili și muniții către Israel, deși critică dur intervenția militară din Fâșia Gaza
A fost lansat la apă un nou submarin din clasa Scorpene construit de francezi în Brazilia. România vizează și ea astfel de submarine
Zelenski spune că nu e nicio justificare rațională pentru a explica de ce Patriot nu acoperă cerul Ucrainei. Apel și pentru F-16
Hamas refuză să elibereze ostaticii până când Israelul nu va retrage trupele din Gaza
Bombele cu planare sunt asul din mâneca Rusiei ce trebuie rapid neutralizat. FAB-3000 ar fi cu adevărat devastatoare pentru Ucraina
Cehia destructurează o rețea pan-europeană de propagandă rusă, care se ocupa cu dinamitarea alegerilor europarlamentare. Urmele duc chiar la ”finul lui Putin”
Franța nu va trimite militari să lupte în Ucraina. Tot ce trebuie să știi după ce în presă au apărut informații că Regimentul 126 Infanterie francez va fi dislocat în Ucraina
Discuții în Coreea despre cooperarea industrială dintre Hanwha și România. Toate drumurile duc la obuzierele K9 Thunder
”Putem face mai mult”. Cehia ridică miza și anunță că ar putea procura 1,5 milioane de obuze pentru Ucraina
Rusia pregătește o ploaie de rachete hipersonice Zircon peste Ucraina. Rușii au concentrat și pregătit zeci de rachete în Crimeea
Interviu E.S. Adrian Zuckerman | Previziuni privind războiul din Ucraina pentru 2024 / Poziția României la frontiera de est a NATO
Maia Sandu: Să celebrăm unirea Basarabiei cu România mulțumind pentru susținerea constantă a României pentru R. Moldova
Criză politică în Bulgaria: Rotația în guvernul pro-occidental s-a blocat din cauza bătăii pe posturile cheie
Grecia intenţionează să înlocuiască cererea pentru F-35 Block 3 cu o solicitare pentru versiunea Block 4: Interes pentru utilizarea rachetelor Meteor BVRAAM
Lukașenko recunoaște că planificatorii atacului de la Crocus au vrut să treacă prin Belarus, infirmând astfel planificarea de către Kiev a unei “ferestre” de trecere la granița ruso-ucraineană
"Ei știu unde să lovească". Experții în studii de securitate analizează de ce Rusia şi-a intensificat atacurile asupra sistemului energetic ucrainean
„Dați-ne naiba Patriot”. Ucraina pierde teren din cauza bombelor ghidate ruse și are nevoie urgentă de Patriot pentru a doborî avioanele
Forțele ucrainene pentru Operații Speciale au țintit și distrus un sistem rusesc de apărare antiaeriană BUK (Foto/Video)
SUA vor apăra aliații din NATO dacă vor fi atacați, afirmă Pentagonul, după ce o rachetă rusă a intrat în spațiul aerian polonez
Bombardiere B-1B americane vs. MiG-31 rusesc, pentru a doua oară. Rușii spun că un MiG-31 a împiedicat încălcarea spațiului aerian rus
Franța anunță că ar urma să furnizeze Ucrainei alte 78 de obuziere Caesar, dar și va crește producția și furnizarea de obuze
Sistemul Sea Ceptor și elicoptere H215M ale Armatei Chiliene. Foto: Colaj DefenseRomania din foto oficiale MBDA și Airbus
EXCLUSIV
Două posibile soluții pentru România: Înarmarea noilor elicoptere H215M cu rachete MARTE ER și sistemul Sea Ceptor pe fregate
SUA și UK au introdus sancțiuni împotriva hackerilor chinezi care au spart e-mailurile politicienilor și oficialilor
Mutare neașteptată la Kiev: Zelenski îl înlocuiește pe secretarul Consiliului de Securitate cu șeful serviciilor de informații externe
Lovituri aeriene nerevendicate s-au soldat cu morți în rândurile facțiunilor armate pro-iraniene din în estul Siriei 
Ucraina, misiunea ultimilor samurai? Japonezii retrag tancurile Type 74 iar scenariul donării acestora Ucrainei ar putea alimenta și mai mult furia Rusiei
Șeful Armatei Poloniei dă de înțeles că e foarte probabil ca Rusia să fi încălcat intenționat spațiul aerian polonez cu o rachetă
Nava de desant Konstantin Olshanski, capturată de ruși de la ucraineni, lovită. Ucrainenii au lovit-o deloc întâmplător cu o rachetă Neptun
pixel