Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Știrile zilei: Militari români, evaluați la trageri reale cu Gepard; Turcia 'țintește' o bază controlată de mercenari ruși Wagner; Violențe în Serbia și implicarea Rusiei în războiul din Ucraina
09 iul, 08:49
DefenseRomania vă prezintă un scurt istoric al celor mai importante subiecte de miercuri, 8 iulie.
de  DefenseRomania Team

1. Armata română, trageri reale cu Gepard

Militari artileriști din Forțele Terestre au fost evaluați în ceea ce privește cunoștințele teoretice și practice ale sistemului antiaerian Gepard și ale tunului de calibru 2x30 mm. 

 

2. Turcia țintește o bază aeriană controlată de mercenari ruși din Wagner Group

Turcia a desemnat baza aeriană Al-Jufra din Libia, controlată de forţele militare loiale ale lu Khalifa Haftar şi de ruși din Wagner Group, drept o nouă țintă militară.

 

3. Implicarea Rusiei în războiul din Ucraina

Federația Rusă a livrat aproximativ 4.500 de tone de combustibil și peste 20 de camioane cu muniție trupelor de ocupație de pe teritoriul regiunilor Donețk și Luhansk.

 

4. Violențe în Serbia

Președintele Serbiei cere încetarea protestelor și acuză că ''ofiţeri de informaţii'' regionali pun la cale revolte pentru ''a submina poziţia Serbiei'.

 

5. Implicarea Rusiei în doborârea zborului MH17

Serviciul de Securitate al Ucrainei (SBU) a reţinut un cetăţean ucrainean la Kiev, care în perioada 2014-2020 a acționat ca unul dintre „supraveghetorii” liderilor miliţiilor separatiste ai așa-numitei „Republici Populare Donețk” („DPR”) - prin intermediul Direcția Principale de Informații (GRU) a Statului Major General al Forțelor Armate ale Federației Ruse.

 

6. Cu submarinul tractat pe șosea

Un submarin iranian din clasa Kilo a fost filmat tractat pe o șosea din Iran. Experții pun la îndoială capacitatea navei iraniene.

Ştiri Recomandate