Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Trageri experimentale cu obuzierul de calibru 152 mm, în Poligonul Capu Midia
În Poligonul Capu Midia au avut loc, miercuri, trageri experimentale efectuate de militarii Batalionului 285 Artilerie Vlaicu Vodă.
de  Eduard Pascu

Testele au fost efectuate pentru Agenția de Cercetare pentru Tehnică și Tehnologii Militare în cadrul unui proiect realizat de Statul Major al Forțelor Terestre, care presupune schimbarea roților de la obuzierul de calibru 152 mm cu roți cu substanță coagulantă.

2. -imagine fara descriere- (obuzier_cal_152_2_14862800.JPG)
Pe parcursul activităților, militari din cadrul Poligonului Capu Midia au asigurat siguranța perimetrului în care s-au desfășurat testările, atât pe uscat, cât și în largul mării.
Tragerile de miercuri au constituit ultima etapă din realizarea proiectului, experimente similare efectuându-se anterior în Poligonul Smârdan, din județul Galați și teste privind manevreabilitatea, pe Aerodromul militar de la Ianca, județul Brăila.

Ultima tragere cu încărcătură completă, pe roți, a avut loc în anul 1987, se arată într-un comunicat al Centrul Național de Instruire pentru Apărare Antiaeriană "Gl.bg. Ion Bungescu".

Citește și: Piloții de elicoptere de la Câmpia Turzii au efectuat trageri în Poligonul Capu Midia

Ştiri Recomandate