Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Trupele rusești au primit un nou lot de tancuri principale de luptă T-90M Proryv
Producătorul rus de vehicule și echipamente militare Uralvagonzavod (parte a corporației Rostec) a livrat armatei ruse un lot de tancuri principale de luptă T-90M ”Proryv”, a anunțat azi biroului de presă al companiei.
de  Eduard Pascu
Tanc T-90M  Sursa foto: Twitter

"Uralvagonzavod a trimis un lot de tancuri T-90M Proryv către client", a declarat biroul de presă, citat de TASS.

Tancul principal de luptă T-90M depășește considerabil versiunea standard T-90 prin eficiența în luptă, păstrând în același timp avantajele modelului anterior, precum fiabilitatea și nivelul minim de mentenanță, se laudă rușii.

T-90M este echipat cu o nouă turelă cu un tun mai puternic tip 2A46M-4, de calibru 125 mm şi un încărcător automat care permite utilizarea unor muniții puternice și, de asemenea, proiectile ghidate care pot lovi tancurile inamice la o distanță de până la 5 km.

Are un nou sistem de ochire care poate lovi ţintele pe atât pe timp de zi, cât și pe timp de noapte și dispune de un blindaj compozit reactiv superior, similar cu cel al tancului rusesc T-14 Armata. Este propulsat de un motor mai puternic, de 1.500 cai putere și poate atinge 60 km/h cu o autonomie maximă de 550 km, mai precizează sursa citată.

Ştiri Recomandate