Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Turcia reacționează după ce UE a sancționat trei companii pentru încălcarea embargoului impus Libiei
22 sep, 08:35
Turcia a apreciat luni drept "extrem de regretabilă" decizia Uniunii Europene de a sancţiona o companie turcă pentru încălcarea embargoului asupra vânzărilor de arme impus Libiei de ONU, transmite marţi AFP.
de  Eduard Pascu
Marina Turciei, sursă foto: Ministerul Apărării de la Ankara Facebook

"Într-un moment în care se fac eforturi pentru reducerea tensiunilor în Mediterana de est, luarea unei astfel de decizii greşite este extrem de regretabilă", a transmis ministerul turc de externe într-un comunicat. Acesta susţine că decizia nu are "nicio valoare" pentru Ankara.

UE a sancţionat luni trei companii (turcă, iordaniană şi kazahă), precum şi doi cetăţeni libieni pentru implicarea în încălcarea embargoului asupra vânzărilor de armament impus Libiei de către ONU, transmite Agerpres.

Decizia adoptată vineri de Consiliul UE, la nivel de ambasadori, a fost avizată în reuniunea de luni a miniştrilor de externe din statele membre. Conform acesteia, activele bancare din UE ale companiilor sancţionate vor fi îngheţate, iar entităţile respective nu vor putea avea relaţii cu companii din UE şi nici nu vor avea acces pe pieţele financiare europene.

ONU a impus un embargo asupra armelor în 2011, iar încălcarea acestuia poate atrage impunerea de sancţiuni.

Citește și: Turcia acuză Franţa că a alimentat haosul în conflictul din Libia

Ştiri Recomandate