Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Ucraina a solicitat Federației Ruse un nou schimb de prizonieri
19 noi 2020 / 14:44
Pe 18 noiembrie, purtătorul de cuvânt al delegației Ucrainei la Grupul Trilaterale de Contact (GTC), Oleksiy Arestovych, a declarat pentru Apostrophe TV că partea ucraineană a propus realizarea unui nou schimb de prizonieri cu Federația Rusă, până pe 24 decembrie.
de  Cătălin Costea

Potrivit lui Arestovych, Ucraina s-a oferit să facă schimb de persoane reținute după formula „toți pentru toți” și chiar a transmis deja Rusiei listele sale, însă nu a primit listele similare de la partea rusă.

Arestovici a precizat că negocierile pe această temă vor fi dificile, deși Franța și Germania și-au exprimat sprijinul pentru Ucraina.

În luna iulie, partea rusă a propus gruparea persoanelor reținute, supuse transferului, în patru categorii: stabilite și agreate pentru schimb, stabilite și negreate pentru schimb, agreate și pregătite pentru schimb, și nestabilite pentru schimb.

Ucraina este interesată în primul rând de recuperarea personalului militar capturat în timpul misiunilor de luptă. "Vrem să scoatem în primul rând personalul militar pentru că condițiile de detenție și metodele care li se aplică sunt cele mai cumplite”, a mai declarat Arestovych.

În același context, Arestovych a precizat că au început pregătirile pentru organizarea unui nou summit în formatul Normandia (n.t. pe tema situației din Donbas), a cărui desfășurare Ucraina speră să aibă loc până la sfârșitul anului 2020.

Ştiri Recomandate