Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Ucraina denunță o „ingerință grosieră” a Rusiei în afacerile interne după decretul comercial semnat între Putin și regiunile separatiste
Ministerul de Externe ucrainean a declarat marţi că decretul semnat de preşedintele rus Vladimir Putin cu privire la comerţul cu zonele controlate de separatiştii proruşi din estul Ucrainei reprezintă o 'ingerinţă grosieră în afacerile interne ale Ucrainei', relatează Reuters.
de  Tudor Curtifan
Vladimir Putin, sursă foto: Kremlin

Preşedintele Vladimir Putin a ordonat luni guvernului său să ridice restricţiile la exporturile şi importurile de mărfuri între Federaţia Rusă şi zonele regiunilor Doneţk şi Lugansk (din estul Ucrainei) controlate de separatişti.

Decretul cu privire la 'acordarea de sprijin umanitar populaţiei din anumite zone ale regiunilor Doneţk şi Lugansk' din Ucraina a fost publicat luni seara pe portalul oficial de internet de informaţii juridice al Kremlinului.

MAE ucrainean subliniază că acest decret contravine angajamentelor Rusiei în cadrul acordului de la Minsk privind reglementarea conflictului din estul Ucrainei, indicând că a trimis o notă de protest Ministerului Afacerilor Externe al Federaţiei Ruse. 

Ştiri Recomandate