Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Ucraina și Turcia înființează un joint-venture pentru a produce arme moderne
Ucraina și Turcia au înființat un joint venture pentru a producere arme de înaltă precizie și tehnologii aerospațiale, transmite Consiliului Național de Securitate și Apărare al Ucrainei (Naţional Security and Defence Council - NSDC), potrivit ukrinform.net  și  interfax.com.ua.
de  S.I. Catalin
sursa foto: ukrinform.net

Compania ucraineană Ukrspecexport, parte a Concernului de Stat Ukroboronprom și compania turcă Baykar Defense, care este unul dintre cei mai importanți producători de drone, au pus bazele unei asocieri în domeniul industrie de apărare cu scopul de a produce în comun arme de înaltă precizie şi tehnologii pentru industriile aerospaţială din cele două ţări.

Scopul principal al întreprinderii se axează pe unificarea capabilităților industriilor de apărare ale celor două țări pentru a produce o serie de arme noi și moderne pentru forţele armate turce şi ucrainene.

„Unul dintre primele proiecte ale întreprinderii va fi dezvoltarea unei noi generații de vehicule aeriene fără pilot (UAV). Acest drone vor putea efectua misiuni de recunoaștere detaliată de la altitudini foarte mari, vor avea o autonomie mare de zbor, vor atinge o viteză semnificativă de zbor și vor putea efectua atacuri folosind gamă largă şi variată de arme de înaltă precizie", se arată în comunicatul NSDC .

 

Ştiri Recomandate