Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Statele Unite sunt de acord să vândă Ucrainei mai multe rachete antitanc Javelin
Guvernele Ucrainei și Statelor Unite ale Americii discută condițiile noilor livrări de complexe de rachetă anti-tanc "Javelin" pentru armata ucraineană, a declarat, vineri 9 august, însărcinatul cu afaceri ad-interim al SUA în Ucraina, William Taylor, potrivit UNIAN.
de  S.I. Catalin
Racheta anti-tanc Javelin

Anterior Taylor declarase că Ucraina le-a cerut Statelor Unite să-i vândă mai multe complexe "Javelin".

,,Da, suntem dispuși să-i vindem Ucrainei acest tip de armament. Guvernele țărilor noastre se află acum în faza negocierilor pentru stabilirea condițiilor", a declarat Taylor, citat de UNIAN, comentând declarația pe care o făcuse anterior în ceea ce privește solicitarea Ucrainei de a-i vinde mai multe complexe de rachetă anti-tanc "Javelin".

Pe 5 august, Ucraina a făcut apel la Statele Unite ale Americii prin intermediul unei solicitări în care a specificat intenţia de a cumpăra mai multe rachete antitanc Javelin.

În 2017, Administrația SUA a aprobat livrarea de armament pentru Kiev, inclusiv complexe mobile de rachetă antitanc "Javelin". În ciuda repetatelor apeluri făcute de partea ucraineană, Administrația Barack Obama a refuzat să facă acest lucru.

La 1 martie 2018, Departamentul de Stat al SUA a aprobat vânzarea a 210 rachete Javelin și 37 de lansatoare în valoare totală de aproximativ 47 de milioane de dolari.

La 27 iulie 2019, reprezentantul special al Departamentului de Stat al SUA, Kurt Volker, a anunțat că departamentele de apărare ale guvernelor SUA și ale Ucrainei analizează nevoile armatei ucrainene privind livrarea unor noi loturi de arme. Volker a dat asigurări că nu există obstacole în calea furnizării de arme letale defensive catre Ucrainei.


Ştiri Recomandate