Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Un MiG-31 rusesc a interceptat un avion de recunoaștere RC-135 al US Air Force la sud-est de peninsula Kamceatka (Video)
Ministerul Apărării din Rusia a anunțat azi că un avion de recunoaștere RC-135 al US Air Force a fost interceptat deasupra Oceanului Pacific la sud-est de peninsula Kamceatka.
de  Eduard Pascu
Avion recunoaștere RC-135 US Air Force  Sursa foto: Twitter

Potrivit ministerului, sistemele rusești de control a spațiului aerian au detectat o țintă care se îndrepta peste Oceanul Pacific spre granița Rusiei, transmite TASS.

"Un avion de vânătoare MiG-31 a fost alarmat dintr-un aerodrom din regiunea Kamceatka pentru a identifica și escorta avionul. Echipajul l-a identificat ca fiind un avion de recunoaștere RC-135 al US Air Force", se spune în comunicat, adăugând că avionul a fost împiedicat să încalce frontiera rusă.

Ministerul Apărării a declarat că zborul avionului de vânătoare rusesc a fost efectuat în strictă conformitate cu regulile internaționale pentru utilizarea spațiului aerian. Avionul s-a întors în siguranță la aerodrom după ce avionul SUA s-a îndepărtat de frontiera rusă.

 

Ştiri Recomandate