Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Un oficial militar rus spune că Rusia poate lovi de pe un submarin clădirea Pentagonului, fără ca americanii să intercepteze racheta
07 oct, 11:32
Un căpitan al Forțelor Navale Ruse a vorbit despre performanțele rachetei hipersonice Zircon, testată recent de ruși. În contextul programului hipersonic, oficialul militar a făcut o declarație controversată cu privire la distrugerea Pentagonului.
de  DefenseRomania Team
Sursă foto: Ministerul Apărării al Federației Ruse via Tass

Igor Kurdin, oficial militar rus, într-un interviu acordat publicației Vzglyad, spune că un submarin rusesc poate lansa o rachetă hipersonică Zircon de la o distanță de aproximativ 1.000 de kilometri, fără să fie detectat.

„Raza de acțiune a rachetelor Zircon e de la 500 la 1.000 de kilometri. La o asemenea distanță nimeni nu poate detecta submarinul nostru”, a declarat Kurdin, care este și președintele Clubului Submarinelor Marinei din St. Petersburg și căpitan în cadrul Forțelor Navale ale Federației Ruse.

Kurdin spune că americanii ar trebui să detecteze submarinul înainte de lansarea rachetei Zircon, altfel ar fi prea târziu. „Datorită vitezei hipersonice, racheta Zircon, odată lansată, e aproape imposibil de interceptat”, e de părere căpitanul rus.

 

Rusia spune că rachetele hipersonice Zircon pot lovi orice obiectiv din SUA, inclusiv clădirea Pentagonului

 

Acesta a adăugat că submarinele rusești pot distruge orice centru administrativ și politic important din Statele Unite, dar și baze militare sau chiar clădirea Pentagonului.

Declarația vine în contextul în care în această săptămână Ministerul Apărării din Federația Rusă a anunțat că submarinul nuclear Severodvinsk al Flotei de Nord a efectuat prima lansare a rachetei hipersonice Zircon în Marea Barents împotriva unei ținte navale.

Ulterior, Moscova a surprins la numai o zi când a anunțat că a efectuat o nouă lansare-test a unei rachete hipersonice Zircon. De această dată, lansarea s-a făcut din imersiune, de la o adâncime de 40 de metri, tot asupra unei ținte navale și tot în Marea Barents.

Amintim că DefenseRomania a anunțat în cursul zilei de ieri că, până la sfârșitul anului, fregata Amiral Gorshkov a Flotei de Nord va mai efectua cel puțin încă o lansare a rachetei hipersonice Zircon.

În vara acestui an a fost încheiat un contract pentru livrarea rachetelor Zircon către Ministerul rus al Apărării pentru înzestrarea Armatei ruse. Contractul va fi implementat până în 2025.

Președintele rus Vladimir Putin a anunțat recent că rachetele Zircon vor fi introduse în serviciul de luptă în scurt timp. Se estimează că acest lucru se va întâmpla în 2022.

Ştiri Recomandate