Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Un soldat din Transnistria a fost împușcat mortal în timpul unor manevre militare
16 iul, 19:45
Un tânăr militar în vârstă de doar 19 ani, din cadrul așa-numitei armate transnitriene, a fost împușcat mortal în timpul unor exerciții militare.
de  Tudor Curtifan
armata transnistreană

Militarul Alexandr Ceban, născut în anul 2002, a fost împușcat mortal pe 16 iulie, în timpul unor exerciții de tragere efectuate de trupele militare din regiunea transnistreană, transmite așa-zisul minister al apărării din regiune, potrivit celor de la Deschide.md.

La locul accidentului se fac investigațiile de rigoare.

 

Conflictul din Transnistria

 

La 2 martie 1992 a izbucnit războiul din Transnistria, provocat de regimul separatist de la Tiraspol, susţinut de Federaţia Rusă prin implicarea Armatei a 14-a care staţiona în regiunea transnistreană. Luptele au durat câteva luni, iar la 21 iulie 1992, preşedinţii de atunci ai Republicii Moldova şi Rusiei, Mircea Snegur, respectiv Boris Elţin, au semnat un acord de încetare a focului.

În prezent există în continuare staționați în regiune militari ruși.

În luna iunie, președintele Maia Sandu a insistat din nou pentru retragerea trupelor ruse din Transnistria şi evacuarea muniţiilor ruseşti din Cobasna, pronunţându-se totodată pentru o nouă abordare a formatului de negocieri "5+2" în problema reglementării diferendului transnistrean.

Ştiri Recomandate