Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Un „tanc” chinez ZTZ-99, pe străzile din SUA. Americanii folosesc o machetă pe post de tanc inamic (Foto)
Macheta unui tanc chinez âType 99 - cunoscut și sub denumirea de ZTZ-99 - a fost fotografiată în apropierea unei baze militare americane din Statele Unite.
de  Tudor Curtifan
Tanc chinez ZTZ-99 cunoscut și sub denumirea de Type-99, în timpul unor exerciții militare. Sursă foto: Ministerul Apărării din China

Macheta tancului principal de luptă a fost fotografiată în statul american Arkansas și distribuită pe diferite rețele de socializare.

Cei de la Defence-Blog au sesizat postarea și au promovat-o în cadrul unui articol pe site.

În fotografie se poate observa tancul chinez ZTZ-99 în timp ce era tractat în apropierea unei baze militare. Sursa citată precizează că cel mai probabil tancul nu e decât o machetă a Type -99 aflat în dotarea Armatei de Eliberare a Poporului.

1. Macheta un... (ztz-99_14006600.jpg)

Macheta unui tanc chinez ZTZ-99, pe străzile din Statele Unite ale Americii. Sursă foto: Defence-Blog

Poza a devenit virală pe rețelele de socializare în luna august a acestui an, dar nu este clar când a fost ea realizată.

Potrivit experților, rolul acestui tanc e de a simula un tanc inamic, în contextul în care acesta respectă dimensiunea și designul tancurilor chineze. Macheta e folosită de US Army în cadrul exercițiilor militare.

Type-99 sau ZTZ-99 este un tanc principal de luptă de generația a treia dezvoltat de China. 

Tancul este echipat  cu un tun de 125 mm capabil și e capabil să lanseze rachete ghidate. Pe lângă mitralieră grea, tancul chinez poate fi echipat și cu un sistem de protecție activ.

În varianta ZTZ-99A1 tancul cântărește 57 de tone, în timp ce cântărește aproximativ 62 de tone.

Tancul este construit din oțel iar proiectarea ZTZ-99A2 a început în 2005, în timp ce producția tancului chinez a început în 2010.

 

Ştiri Recomandate